Visszavontuk a MEK Book appot a magyar App Store-ból

Szomorú döntést hoztunk, melynek súlyos következményei is lesznek, visszavontuk a MEK Book alkalmazást a magyar App Store-ból, reggelre valószínűleg már nem lesz elérhető. Továbbá a jövőben az swGuru stábja magyar nyelven magyar store-ba nem készít alkalmazást iOS rendszerre. Persze mindenki kíváncsi, miért hoztuk ezt a döntést?

Döntésünknek több oka is van. Az első, az alkalmazások értékelése, mely újabban erősen kihat az alkalmazás helyezésére a toplistában. Sajnos többségében csak azok írnak be, akik negatív módon szeretnék befolyásolni az app sorsát. Az egyik bejegyzés arról tanúskodott, hogy nem tudott lapozni. Ez megtehető akár az oldal szélén történő érintéssel, akár az ujj elhúzásával, mint bármelyik jó könyvolvasó alkalmazással. Egy másik magyar e-book app ezt nem tudja, mindegyik más igen. Most vagy elmebeteg az 1 csillagot adó ember, vagy az illető cég alkalmazottja - jóbarátja.

A másik a letöltésszám, mely esetünkben egy hónapos rekord letöltés után a várható módon kissé visszaesett, szintén befolyásolja a helyezést. Nem gondolom, hogy a huszadik-harmincadik hely a második hónapban rossz lenne. Viszont épp az előbb hivatkozott könyvolvasó, a maga 40-50 könyvével folyamatosan az első 10-ben tanyázik, kivéve hétvégét. Ez azt jelenti, hogy a magyar store-ból annyian töltötték le, amennyi iPad nincs is hazánkban. Vagy esetleg megtalálták a módját a többszörös letöltésnek.

A harmadik szempont egy félig-meddig jogos kritika, mely szerint a betűk kicsik, a nagyítás pedig nem megfelelő. Mivel a MEK állománya többségében PDF, és rengeteg szkennelt, képekből álló PDF van közte, így a legjobb döntésnek az tűnt, hogy a PDF-et jelenítjük meg, és nagyítjuk fel a megfelelő módon. Ez persze a betűsimítás nélkül történik. Viszont így elhoztuk a MEK adatbázist az iPad-re.

Mivel az értékelések alapján úgy tűnik, hogy nem talált megfelelő fogadtatásra a program, a magyar App Store-ból kivontuk, mely hamarosan érvénybe lép. Sajnáljuk, de szeretnénk ezzel felhívni a felhasználók figyelmét, hogy ne sajnálják a pozitív értékelést az apptól, mert anélkül halálra van ítélve. Végül, búcsuzóul egy felhasználó által a YouTube-ra feltöltött videó:

Rusznyák Gábor


Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!