Ötletbörze kezdőknek 6 - Hallgass zenét

Zenelejátszó alkalmazás persze minden Android készülékben található, de az ízlések és pofonok ezen a téren is különbözőek. Bemutatok most néhány zenelejátszót, amelyek a vájtfülűek igényeit is messzemenőkig ki fogják elégíteni, és -nem utolsó sorban- jól is néznek ki. Általában jellemző rájuk, hogy van ingyenes verzió, de az egyéni igényeket a fizetős változatok szolgálják csak ki. Nem érdemes többet összevásárolgatni, de ha letettük a voksunkat valamelyik mellett, azt érdemes megvenni.

Poweramp

Vitathatatlanul a legnépszerűbb és a legtöbb funkcióval bíró lejátszó. A lejátszó 15 napig használható, utána meg kell vásárolni, az ára nem magas, jelenleg 542 Ft. Természetesen majdnem az összes hangformátumot lejátssza, grafikus equalizer, keverés, szünetek eltávolítása, albumborító megjelenítése/letöltése, dalszöveg megjelenítése/letöltése és még számos funkció jellemzi, senki nem fog benne csalódni.

Winamp

Talán nem kell bemutatni ezt a lejátszót, ami lényeg, létezik Androidra is. Az alap ingyenes, amennyiben fizetünk, bizonyos szolgáltatásokat külön is megvehetünk az alkalmazásból (albumborító, dalszöveg), vagy pedig a teljes verziót is megvásárolhatjuk kissé borsos (5$) áron, amellyel elérhetővé válik az equalizer, flac támogatás, reklámmentesség, crossfade lejátszás és társai. Képes szinkronizálni a számítógépünkön lévő lejátszóval Wi-Fi kapcsolaton keresztül.

Rocket Music Player

Egy ingyenes és igen népszerű lejátszó, amely képes az iTunes-zal szinkronizálni az iSyncr alkalmazás segítségével. Nyilván ha fizetünk, itt is új szolgáltatások nyílnak meg, a lejátszható formátumok listája bővül, grafikus equalizer, preamp, crossfade, szünetmentes lejátszási lehetőség és egyéb jóságok válnak elérhetővé.

Musicmatch Lyrics + Player

Elsősorban dalszövegek keresésére és megtekintésére szolgáló progi, azonban lejátszó is található benne, így teljes lehet a zenehallgatási élmény. Együttműködik a Poweramppel is, a dalszövegek könnyen és hatékonyan kereshetőek a segítségével.

PlayerPro

A lejátszó teljes funkcionalitással használható 7 napig, utána törölni kell, és telepíteni a teljes változatot. Ebben sincs semmi különös, mindent tud, és még többet is, igazából ízlés és pénztárca kérdése ez is.

XenoAMP

Ahogy a neve is mutatja, ez más, mint a többi. Egyrészt azért, mert ingyenes teljesen, másrészt mert a kezelőfelülete teljesen más, mint a megszokottak, egy kör elrendezésű felületen kell kiválasztani, böngészni, hangerőt állítani. Ha az ember elkezdi használni, gyorsan megszokja a vezérlést, utána már a többi lejátszó lesz furcsa, ahol több fülön fel-le-jobbra-balra kell vándorolni a kívánt pont eléréséig. A telepítés után egy használati útmutató fogad, ezt érdemes végigjátszani, mert egyébként hirtelen semmit sem fogunk megtalálni. Érdekes és jó lejátszó, nagyon egyedi, próbáljátok ki!

Képek:

   
   
   
   
   
   
   

 

Nagy Marcell

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!