Ezt egy életen át kell játszani! (2. / III.)

Új ügyességi, logikai Androidos, iOS-es játékok

Játékbemutató sorozatom 2. részében új ügyességi játékokat veszünk górcső alá. Az ügyesség mellett a gyorsaság és a jó reakcióképesség sem lesz hátrányodra. Elsőként a meseszerű grafikával, logikai betétekkel ellátott Tupsu-t, utána, a retro hangulatú, szélsebes Super Hexagon 2.0-t és végül egy ultramodern izgő-mozgó tetriszt a Rise of the blobs-ot láthatjátok.

Tupsu

Sokoban újraártelmezve

Egy nagyon különleges, kreatív játék. Műfaji besorolását tekintve (physics based puzzle game) fizikán alapuló kirakós, mely szerintem csak részben fedi a valóságot :).  A játék kezdetén megszületik kis lényünk, melynek 1-3 csápszerű szeme van, e szemeket tapadólábként, eszközhordozóként használva kell átjutnunk a pályákon. Legtöbbször egy-két szemet a közlekedésre, a harmadikat pedig láda, kő, létra, lufi stb. cipelésére kell használnunk. Megfelelő helyre beépítve az adott ládát, követ stb., tovább tudunk haladni a pályán. Időnként a fizikát is segítségül kell hívni a felhajtó-, centrifugális erő vagy a gravitáció képében. A kezdetben könnyű tutorial rész után egyre nehezebb, elgondolkodtató pályák jönnek. Minél több csillagot összegyűjtünk, annál több pontot kapunk. Ha jól ment a SokoBan klasszikus ládatologatós, akkor ennek is mennie kell!

tupsukk.png

Kreatív megoldások ládacipelőknek és léggömb szállítóknak

Paraméterek

Mobil operációs rendszerek: Android 2.3 vagy újabb, iOS 4.3 vagy újabb
Ár: iOS-re 0.99 dollár , Androidra ingyenes
Telepítési méret: iOS-re 35,4 MB, Androidra 20 MB
Letöltési lehetőség: Androidra, iOS-re:

playstore-icon.png appstore-icon.png

Weboldal: http://tupsu.com/ (feltétlenül nézzétek meg!)

Értékelésem: 5/5

Super Hexagon 2.0

Mint a diszkóban zene, pörgés forgás, villogó fények :)

Hatalmas sikerként berobbanó játék, melynek a közösségi oldalakon komoly rajongótábora van. A meghatározó gamer oldalakon szinte mindenhol maximális pontszámot kapott (IGN 9/10, EDGE 9/10). Ennél a játéknál a gyorsaságod, nagyon jó reakció-, színfelismerési képességed és az ügyes kezed elengedhetetlen. Vagy egyből a rabjává válsz, vagy úgy megutálod, hogy soha többé nem fogod elővenni! Adott egy forgó hatszög melyben falak vannak, kis háromszögünkkel kell kijutni ebből az örvényből. A forgás egyre gyorsabb lesz, a falak egyre összetettebbek. Egy idő múlva a jól megválasztott elindulás irány és a gyorsan felépített stratégia alapkövetelménnyé válik. A kellemes midihangzás és az egyszerű felépítés retro hangulatot ad. Nekem fél óra játék után már kezdtek kissé vibrálni a szemeim :).

hexkk.png

Egyet jobbra, megint jobbra utána balra, ja nem .... kicsit káprázik a szemem

Paraméterek

Mobil operációs rendszerek: Android2.2 vagy újabb, iOS 4.3 vagy újabb, Blackberry 10! /
Ár: iOS-re 2.99 dollár , Androidra 684 FT, BlackBerry (2,69 euró)
Telepítési méret: iOS-re 23,3 MB, Androidra 26 MB, BlackBerry 123 MB
Letöltési lehetőség: Androidra, iOS-re:

playstore-icon.png appstore-icon.png

Weboldal: superhexagon.com 

Értékelésem: 4.5/5

Megjegyzés: a különböző fórumokon írják, Nexus 7-es kütyün bizony-bizony akad, rendetlenkedik a játék.

Rise of the blobs

Remélem nem szédülök el forogva, epert dobálva, jaj!

Folytatásos posztunk mai utolsó játéka egy 3D-s, hengeres, speckó tetrisz lesz. Minden pálya alapját egy térbeli henger képezi néhol földből, jégből, cukorkából stb. van.  A henger tetején lévő kis lényt, kell megmentenünk a magasodó kockasoroktól. A már említett kis fickó, különböző gyümölcsöket dobál le, amelyeket nekünk a lehető legtöbb kockát elbontva, minél több pontot bezsebelve kell elhelyeznünk. A kockasorok lebontása közben a hengert ujjunkkal forgatnunk kell, a legideálisabb rombolóhatás érdekében. Legalább 3 dologra kell egyszerre figyelmüket összpontosítani, a henger megfelelő forgatására, a hulló elemekre, és a meglévő elemstruktúrára. Többjátékos módban is játszható.

blobskk.png

A XXI. század tetrisze pörög - forog, robban és hengeresen 3D-s

Paraméterek

Mobil operációs rendszerek: Android2.2 vagy újabb, iOS 5.0 vagy újabb,
Ár: iOS-re ingyenes, Androidra ingyenes

Telepítési méret: iOS-re 50.7 MB, Androidra 35MB,
Letöltési lehetőség: Androidra, iOS-re:

playstore-icon.png appstore-icon.png

Weboldal:  http://robotinvader.com/

Értékelésem: 4.5/5

Ma sem alszunk :)!

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!