HTC sajtótájékoztatón jártunk

Tegnapi napon, a HTC sajtótájékoztatóján jártunk, ahol a kellemes hangulat mellett sok újdonságot is megtudtunk, és ezúton is köszönjük a meghívást. Mikor odaértünk, még elég kevesen voltunk, de hamar megjelent az összes meghívott újságíró kolléga. A terembe lépéskor egyből megpillanthattuk azt, amit már sejtettünk, hogy miről is lesz szó. Igen a HTC zászlóshajójáról, a One-ról.

_DSC0112.JPG

Mielőtt elkezdődött volna, jó hangulatban beszélgettünk a kollégákkal, és a HTC embereivel. Volt minden finomsággal teli asztal is, de engem inkább már maga a készülék érdekelt. Hamarosan el is kezdődött. Az eddig ismert adatokon túl, megmutatták nekünk a HTC Sense 5 Blinkfeed kezelőfelületét. Egyenlőre a felületen csupán külföldi hírforrások jeleníthetőek meg, de azt az információt kaptuk, hogy dolgoznak rajta, hogy legyen magyar tartalom is. Hiszen a Blinkfeed fő részét képzik ezek a hírcsatornák. Ugyanígy a TV alkalmazáshoz is szeretnének magyar tartalmakat, hogy itthon is élvezhessük ezt a remek alkalmazást, amivel ki tudjuk választani, hogy melyik filmet szeretnénk nézni. és a készülék oda kapcsolja a TV készülékünket. Hiszen a beépített IR portja erre jó.

_DSC0172.JPG

Demonstrálták a készülék, hihetetlenül jó hangszóróinak a képességét, ugyanis kihangosítottak egy zenét a telefonon, és elég szépen betöltötte a teret a hangjával. Természetesen bemutatták nekünk Zoe-t is. A program képes arra, hogy ha esemény nézetben nézzük az albumunkat, akkor egy adott esemény képeit, és Zoe videóit egy videóba rendezze, és ehhez adhatunk különböző hangulatokat, így kitágítva az élményt, és élővé varázsolva az emlékeket. 

Itt el is jutottunk a telefon kamerájához, ami mint már tudjuk, nem a megapixelekkel akar hódítani, hanem azzal, hogy itt megnövelték a pixelek méretét, így azok több fényt, és információt képesek tárolni, ezzel jobb képeket lőhetünk.

_DSC0146.JPG

Mindeközben minden asztalhoz vittek egy készüléket, hogy ne csak lássuk, hanem érezzük is a készüléket. Első benyomásom az volt, hogy ezzel a HTC tényleg nagyot alkotott. A kijelző tűéles, nagyon jó betekintési szöggel, és ők is kihangsúlyozták, hogy a jelenlegi legjobb telefont volt a céljuk összehozni, és szerintem sikerült is. Nevezzetek elfogultnak, de ez az unibody alumínium készülékház tökéletesen beleillik a kézbe, és jó döntés volt szerintem, hogy nem mentek 4,7 inch fölé a kijelző méretével, és mégis full HD felbontású. 

_DSC0149sad.jpg

Elmondták, hogy a készüléket mind a három szolgáltatónál meg lehet majd vásárolni, és még független piacon is árusítani fogják így senkinek nem kell szolgáltatót váltani azért, hogy megszerezze. Viszont mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak aki meg szeretné venni, hiszen azt az információt kaptuk, hogy 195 ezer forint körül valószínűsíthető kártyafüggetlenül.

IMAG0001.jpg

Mikor befejeződött a sajtótájékoztató, lehetett kérdezni, így ezt kihasználva fel is tettem a kérdésemet, hogy a pletykált piros színű variáns valóban létezik-e, és ha igen mikor lesz kapható, hiszen az ezüst, és a fekete már hamarosan kapható, válaszként azt kaptam, hogy igen létezik, de valószínűleg még egy darabig nem lesz kapható. Azért nem kaptuk meg most a tesztkészülékeket, mert még mindig fejlesztenek a rendszeren, hogy mire a felhasználókhoz kerül addigra a lehető legjobb legyen.

htcsajto.jpgST33L a sajtótájékoztatón

Mindezek után, volt egy kis játék is, hogy ki tud levideózni Zoe segítségével ugróbékákat. Ezt a játékot gyerekkorom óta nem láttam, és igazi kihívás volt. De Zoe hasznosnak bizonyult, igaz a békák még így is gyorsabbak voltak, de jó móka volt. Aki próbálkozott és bemutatta az eredményt, az ajándékot is kapott, én személy szerint egy HTC-s postit tömböt. Ezután mi eljöttünk erről a kellemes eseményről, és várjuk mikor érkezik meg hozzánk a tesztkészülék.

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!