Captain Question – válasz a kérdésre

Üdvözöljük az érdekes kérdések és értékes válaszok birodalmában!

ikonocska.pngÉletünk területén rengeteg olyan kérdés van, amire szeretnénk tudni a választ. Gyakran már a kérdés is olyan érdekes lehet, hogy teljesen lefoglalja agyunkat és csak a válaszra tudunk koncentrálni. A napokban jelent meg egy olyan app, amely erre kínál megoldást, ez az alkalmazás a Captain Question. Bemutatandó progink több dolog miatt is nagyon különleges, egyszer érdekes használatát, megjelenését tekintve, másszor, pedig azért mert egy magyar fejlesztőcsapat a Hoorve Creatives első gyermeke.

Mielőtt elkezdeném tesztelni az alkalmazást, kicsit körbejárjuk. Műfaját tekintve nem egyszerű a besorolása én a szórakozás és a tanulás témájú app-okba tenném, azért mert egyszerűen szórakozva tanít :). Fellépvén a Google Playre megnéztem a felhasználói véleményeket, melyek nagyon pozitív visszajelzést mutattak „Nagyon jó kis app! Sok érdekes dolgot meg lehet tudni tőle, és a kezelőfelület is nagyon barátságos. 5*”. A vélemények elolvasása után már le is töltődött az alkalmazás elkezdhettem a tesztelést!858779_447796895298677_1902319110_o.png

Nem csoda hogy Captain dzsini mindent tud - további jópofa képek itt

Első lépések, beállítások

Takács László a Hoorve Creatives fejlesztőcsapat tagja így írt különleges alkalmazásukról:
„Az alkalmazás egy Dzsinnről szól, aki a mobilban lakik és bejövő telefonhíváskor érdekességeket oszt meg a felhasználójával. A hívás érkezésekor megjelenít egy kérdést a kijelzőn, mely gondolkodásra készteti a felhasználót, majd a hívás végeztével megjeleníti a választ az adott kérdésre. Az alkalmazás 8 témakörben és 5 nyelven tartalmaz érdekességeket.”
Elindítva az app-ot kedves rajzolt háttér fogad, ahol dzsinn kapitányunk üdvözöl minket. Elsőként menjünk rá a legfelső kis fehér felhőre, itt beállíthatjuk a pozícióját a kérdéseknek és a válaszoknak, valamint a kérdés mögötti háttér átlátszóságát. Tipp csöngessük meg telefonunkat ekkor rátapolva a kérdésre fel-le tologatva beállíthatjuk a 'felhőcske' ideális pozícióját, miután beállítottuk már legközelebb a bekalibrált helyen jelenik meg a kérdés és a válasz.
Következő lépésünk lesz a kérdés-válasz témakörök beállítása. Választhatjuk az összes témát, de le is szűrhetünk kedvenc témaköreinkre pl.: érdekességek, szórakozás, tudomány, sport stb. A témakörök alatt röviden láthatjuk, konkrétan mit is takarnak. Én ajánlom, mindet hagyjátok bent, mert sok vicces kérdés kimaradhat, ha leszűritek őket. A témakörök feliraton egy laza balos ujjmozdulattal átugorhatunk a nyelv választásra; magyarul, németül, oroszul, románul és 3 angol nyelvjárásban kérhetjük a kérdéseket, ez nem csak a külföldieknek, de az adott nyelvet gyakorlóknak is kifejezetten hasznos.

unnamed.jpg unnamed (1).jpg unnamed (2).jpg

Dzsini kapitány üdvözöl minket, majd ad néhány instrukciót, jöhetnek az érdekes témakörök

Végül a legalsó ’Rólam’ feliratú felhőre tapolva megkapjuk a végső instrukciókat: „Kérdés Kapitány vagyok, a mobilodban lakó Dzsinn. Az elmúlt több ezer év alatt hihetetlen mennyiségű érdekes, vicces, hasznos információt gyűjtöttem világotokról.
Küldetésem, hogy mindezt Veled is megosszam Gazdám. Bejövő telefonhíváskor egy kis buborékban felteszek egy kérdést, amire a telefonbeszélgetés végeztével elárulom a választ is. :)…”

A kérdésre a válasz

Az alkalmazás akkor is működik, ha telefonunkon kikapcsoljuk az adatforgalmat, nem szükséges állandóan bekapcsolva tartani, ez egy nagyon jó pont a fejlesztőknek, hogy így készítették el progijukat.
Néhány kedvcsináló kérdés:

  • Mi a koalák legmeglepőbb különlegessége?
  • Milyen nevű város található minden kontinensen?
  • Be tud e fagyni a Niagara - vízesés?
  • Milyen nagy a zsiráf nyelve?
  • Mennyire erős az emberi hajszál?
  • Hány billentyű van egy normál zongorán?
  • Melyik ország nyerte az első foci VB-t?
  • Mennyi vegetáriánus él közöttünk? ...stb.
unnamed100.jpg unnamed (3).jpg unnamed (4).jpg

 Kérdés helyének bepozicionálása - no, most lehullik a lepel a koalamacikról .)!

Ilyen és még hasonló rengeteg érdekes kérdés jelenik meg a hívás kezdetekor és utána jönnek a ledöbbentő, meglepő válaszok. A válaszokat megtudjátok, ha letöltitek az ingyenes alkalmazást.
A legutolsó kérdés válaszát később is visszaolvashatjuk, csak rákattintunk a kis kalóz dzsinire kampója megvillan és jön a legutóbbi válasz. Ha egy kérdés különösen tetszett, akkor irány a közösségi háló és a megosztás gomb. Jöhetnek a mulatságos kérdések és a meglepőbbnél, meglepőbb válaszok mobil kütyüitekre, majd megosztásaitok által Facebookra, Twittere illetve Google + -ra is.
Én annyira rákattantam, hogy kézben egy vonalas telefonnal fél óráig csörgetgettem mobilomat és nyomtam ki vonalas telefonomat :), a többiek furán néztek rám pár órával később az albérlet csengő bongó telefonközponttá vált.

Kedvcsináló kisvideó - soha nem gondoltam volna, hogy ez lesz a válasz  - azta :)! 

Gratulálunk és további sikereket kívánunk a fejlesztőknek, egy nagyon jópofa kis alkalmazást kaptam kézhez, mely tényleg egyszerre szórakoztat és tanít, egyben kiváló újdonság is!!

Paraméterek

Mobil operációs rendszerek: Android 2.1 vagy újabb
Ár: Androidra ingyenes
Telepítési méret: Androidra 4,3 MB
Letöltési lehetőség Androidra:playstore-icon.png
Weboldal: https://www.facebook.com/captainquestion, G+: Captain Question
Értékelésem 5 / 5

No, végre megkaptam a kérdésre a választ! Mi az élet értelme……………. 42:) ?

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!