Nokia Asha 210: közösségi kapcsolattartásra tervezve

Sajtóközlemény

A Nokia bemutatta az Asha készülékcsalád legújabb tagját, mely még több közösségi élményt biztosít a felhasználók számára elérhető áron. A Single SIM és Easy Swap Dual SIM változatokban is hamarosan elérhető Nokia Asha 210 az egyedi képalkotási technológiának és a Nokia dizájnnak köszönhetően kitűnik a tömegből. A készülék wifi-kompatibilis, így minimális költségek mellett az internetezés élménye maximális lehet, ráadásul ez a világon az első készülék, mely dedikált WhatsApp gombbal rendelkezik.

Közösségi kapcsolattartás

A Nokia Asha 210 készülék QWERTY billentyűzettel és dedikált WhatsApp gombbal segíti a gyors üzenetküldést. A Nokiával való együttműködés alkalmából a WhatsApp ingyenesen hozzáférhetővé teszi alkalmazását a Nokia Asha 210 okostelefonokon. A készülék a Facebook és a Twitter mellett, olyan népszerű email fiókokhoz is egyszerű hozzáférést biztosít, mint például a Gmail, így a barátok és a családtagok néhány kattintással bármikor elérhetők.

Egyszerű fénykép-készítés és -megosztás

A Nokia Asha 210 készülék 2 megapixeles kamerával és dedikált kameragombbal rendelkezik, melynek segítségével a billentyűzet feloldása nélkül is fotózhatunk. A kamera-alkalmazások lehetővé teszik a képek egyszerű megosztását és szerkesztését:

  • Önarckép – előlapi kamera nélkül is tökéletes önarckép készíthető. Hangvezérlés segíti a felhasználót, hogy ne lógjon ki a keretből.
  • A képek gyors szerkesztése egyenesen a kameraalkalmazásból lehetséges, és a képek megosztása is egyszerű.

A Nokia Asha 210 készülékeken az előre telepített Slam szolgáltatás segítségével a felhasználók multimédia tartalmakat, így fotókat és videókat oszthatnak meg a közelben lévő barátaikkal szinte azonnal. A Slam a legtöbb Bluetooth-os mobiltelefonnal működik, akár a készülékek párosítása nélkül is.

asha210.jpg

„A Nokia Asha 210 valóban kiemelkedő annak köszönhetően, hogy a közösségi média iránt rajongó felhasználóknak új lehetőségeket teremt személyiségük kifejezésére a dizájnon, a színeken és az olyan innovációkon keresztül, mint a világ első dedikált WhatsApp billentyűje. A készüléket úgy terveztük, hogy a felhasználók egyszerűen frissíthessék közösségi hálózataikat, kapcsolatban maradhassanak barátaikkal, és könnyedén oszthassanak meg szinte bármilyen tartalmat” – fogalmazott Timo Tiokkanen, a Nokia Mobile Phones ügyvezető alelnöke.

„Célunk, hogy a legjobb WhatsApp felhasználói élményt a lehető legtöbb ember átélhesse. A Nokia Ashával való együttműködésünk illeszkedik azon stratégiánkba, hogy a világon minél többen megtapasztalhassák a barátok közti egyszerű kapcsolattartás élményét” – hangsúlyozta Brian Acton, a WhatsApp Inc. társalapítója.

Az új készülék teljes mértékben kihasználja a Nokia Xpress Böngésző nyújtotta előnyöket, amely a Nokia felhőalapú technológiáját használja, így akár 90 százalékkal csökkenti az adatforgalmat, és még elérhetőbb árú internet-hozzáférést tesz lehetővé. A Nokia Asha 210 okostelefonon található Nokia Nearby (Közelben) webes alkalmazás segítségével a felhasználók – igény szerint – felfedezhetik a közelükben található éttermeket, vásárlási lehetőségeket és bankautomatákat.

A Nokia Asha 210 további főbb tulajdonságai:

  • Közösségi telefonkönyv – a WhatsApp közvetlenül a Névjegyzékből indítható
  • Előretelepített YouTube hozzáférés a közvetlen videó-letöltésért
  • Csevegési értesítések, melyek segítségével a felhasználó folyamatosan követheti a beszélgetés menetét
  • Single-SIM és Dual-SIM modellek a Nokia exkluzív EasySwap technológiájával, mely lehetővé teszi a felhasználók számára a SIM kártyák közti egyszerű váltást a készülék kikapcsolása nélkül
  • Wi-Fi Be/Ki vezérlőgomb
  • Még hosszabb akkumulátor-üzemidő: akár 46 nap Single-SIM és akár 24 nap Dual-SIM modell esetén

A Nokia Asha 210 készülék elérhető lesz feketében és fehérben valamint citromsárga, ciánkék és fukszia színekben. A készülék becsült kiskereskedelmi ára várhatóan 72 dollár lesz, és 2013 második negyedévétől lehet majd megvásárolni.

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!