Több mint kétezer látogató a Veletech 2013 kiállításon

Sajtóközlemény

Az április 28-án a Millenárison megrendezett Veletech 2013 kiállításon több mint kétezer látogató volt kíváncsi arra, hogy hol tart jelenleg a mobilkommunikáció és a hardverek világa. Az egész napos programra kilátogató érdeklődők többek között megtapogathatták a legújabb okostelefonokat, megnézhették fiatal, magyar alkalmazásfejlesztők munkáit, és élőben csodálhatták meg a hardvervilág leglátványosabb, legérdekesebb ágazatait.

veletech_moddingverseny.jpgModding verseny

A galériára fellátogatók igazi mélyvízbe csöppentek; extrém tuningpárbajt vívott két hazai csapat folyékony nitrogénes hűtéssel, a legjobb eredmények 6,5 GHz-es órajelet jelentettek, de itt zajlott a Veletech Moddingverseny is, a művészien átalakított számítógépek versengése, melynek győztesei a nemzetközi mezőnyben, Kölnben mérettethetik meg magukat augusztusban. Rengeteg érdeklődőt vonzott a két múltidéző tárlat: a működő, kipróbálható régi játékkonzolok és számítógépek mellett százával kerültek kiállításra az idén 40 éves mobiltelefónia kapcsán korabeli készülékek is. A H.A.C.K. workshop a másik oldalt képviselte, itt a házilag készülő hardverek bütykölését lehetett kipróbálni. Kikapcsolódásképp babzsákokra tudtak a látogatók leheveredni egy 84 inches, 4K felbontású tévé elé, az aktívabb feszültséglevezetést keresők pedig profi autószimulátorban tehették magukat próbára.

retro_sarok.jpgRetro sarok

A Prohardver és a Mobilarena szervezésében létrejött kiállítás helyszíne a Millenáris B csarnoka volt, ahová nem csak a fiatalokat várták, hanem az Inforum jóvoltából az idősebb generációt is, akik "Ismerd meg unokád világát!" címmel előadássorozatot hallgathattak meg, s természetesen a szünetekben ők is elvegyülhettek a kiállítás technológiai forgatagában. Idén több mint 20 kiállító és szponzor volt jelen az immáron negyedik alkalommal megrendezett eseményen, ami jelentős bővülés az előző évhez képest. Ez magyarázza azt is, hogy miért döntöttek a szervezők minden eddiginél nagyobb helyszín mellett; az 1500 fő befogadására alkalmas csarnok indusztriális kialakítása tökéletesen illeszkedett a kiállítás tematikájához.

standok.jpgA standok

Az előző évi rendezvényhez képest tapasztalható fokozottabb érdeklődés és a látogatók számának emelkedése azt jelzi, hogy mind kiállítói, mind felhasználói oldalról van igény egy olyan eseményre, ahol a potenciális vásárlók, a technológia iránt érdeklődők és a szakma találkozhat a piacon levő termékek zömével, azokat megtapogathatja, és a kiállítóktól közvetlenül kérdezhet is. A Veletech kiállítás évről évre növekvő jelentőségét jelzi, hogy több cég (Alcatel, Huawei, MSI) is erre a napra időzített sajtóbejelentéseket, a nagyközönségnek szóló előadásokon pedig nem voltak foghíjasak a széksorok.

huawei_stand.jpgHuawei stand

A Veletech 2013 sokrétű, sokféle technológiával kapcsolatos érdekességet tartogatott minden korosztály számára. Néhány év alatt a már-már baráti sörözés szintjéről hazánk egyik legnagyobb kütyükiállításává nőtte ki magát a rendezvény, ezért a szervezők már most a 2014-es eseményre készülnek.

msi_stand.jpgmsi stand

nokia_stand.jpgNokia stand

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!