Samsung Galaxy Young

Alacsony áron...

Lehetőségünk nyílt a Samsung Magyarország jóvoltából tesztelni a gyártó egyik legolcsóbb készülékét a Galaxy Young-ot. Kissé meglepődtem rajta amikor bekapcsoltam és minden a magenta színű szolgáltató hangjaival és alkalmazásaival köszönt vissza. Itt gondoltam, na ebből nem lesz teszt, hisz én másik szolgáltatónál vagyok, de szerencsére a készülék így is független volt.

_DSC0040.JPG

A nagy tesó mellett

Külső:

Mivel a készülék demo dobozban érkezett így a dobozról, sem a tényleges tartalmáról nem tudok nyilatkozni, hozzám csupán egy töltő és egy adatkábel jött. A töltő a Samsungnál szokásos változat, vékony kábeles. A készüléket megfogva nem érezni, hogy olcsóbb nem recseg az illesztéseknél. A készülék nem nagy, hiszen dimenziói csupán: 109.4 x 58.6 x 12.5 mm. Szemből meglátjuk a 3,27 hüvelykes 320 x 480 pixel felbontású kijelzőt, ami hozza az elvártat de nem egy Samoled vagy IPS. 

_DSC0032.JPG

Őszintén szólva elég feminin készülék, és néha kényelmetlen volt elővennem. A kijelző alatt a három szokásos gombot találjuk, felette pedig a hangszórót. Bal oldalon csupán a bekapcsoló/lezáró gomb van, jobb oldalon pedig, a hangerő szabályozó gomb páros. Felül találjuk a jack csatlakozót, alul pedig a microUSB töltő csatlakozót. A hátoldal nem túl izgalmas, hiszen csak a 3,15 megapixeles kamera és a hangszóró található.

Hardver, Szoftver:

A készülékben egy egymagos Cortex-A5 processzor teljesít szolgálatot, 1 GHz-es órajelen. Ezt segítendő mellé pakoltak még 768 MB ramot, ami jót is tesz a készüléknek mivel meglepően gördülékeny, és gyorsan reagál. Ehhez sokban hozzájárulhat a 4.2.1-es Android operációs rendszer is, melyre a Samsung már jól ismert kezelőfelületét húzták. A felhasználó adatainak 4 GB beépített tárhely áll rendelkezésre, melyet természetesen bővíthetünk is akár 64 GB-os microSD kártyával. A készüléken futtattam benchmarkokat is, szám szerint hármat.

Screenshot_2013-07-09-18-39-54.png Screenshot_2013-07-09-18-47-35.png Screenshot_2013-07-09-18-36-07.png

A készülék mint már említettem tele volt pakolva T alkalmazásokkal, melyekre nem térnék ki igazán. Ezek mellett volt MasterCard mobile alkalmazás is, melyet egyéb okokból nem tudtam kipróbálni, Lookout Security mely egy teljes körű biztonsági alkalmazás, mellyel szállás után nézhetünk ha szükségünk volna rá.

Screenshot_2013-07-09-18-25-28.png Screenshot_2013-07-09-18-25-20.png

Multimédia:

A készülék kamerája, mint már említettem 3,15 megapixeles, vagyis nem fogunk vele óriási méretű képeket készíteni. Mindennapi használatra elég is a maximális 2048x1536 pixeles felbontás, viszont nem megfelelő fény viszonyok közt nem tudunk igazán jó képeket készíteni hiszen vakunk nincsen. De a szoftver ügyes és viszonylag gyors is. A készülék videót is csak VGA felbontásban képes rögzíteni, de néha talán elég is. Az alábbi képeket, az átlagosnál kicsit rosszabb fényviszonyok közt lőttem.

20130706_200802.jpg

20130706_200806.jpg

A zenelejátszó minden jóval tele van, megjeleníti az albumborítókat, és még eq is van. Fülhallgatóval igazán vigyázni kell mert van hangja a kicsikének. Az FM-rádiója elfogadható minőségű és gyorsan megtalálja az állomásokat, és még fel is vehetjük az éppen hallottakat. 

Üzemidő, adatkapcsolatok, összegzés:

A készülék nálam átlagosnál keményebb igénybevétellel is kibírta a munkanap végéig, de azért estére ajánlott töltőre tenni, hogy reggel nehogy meglepjen minket. A készülék HSDPA kapcsolattal maximum 7,2 Mbps feltöltési és HSUPA kapcsolattal 5,76 Mbps letöltési sebességre képes. Wi-Fi tekintetében b/g/n szabványokat ismeri, képes hotspotként is működni, és még tudja a Wi-Fi directet is. Természetesen van Bluetooth igaz "csak" 3.0, GPS-ből A-GPS-t kapunk, ami gyorsan megtalálja hol is vagyunk. Meglepő módon volt NFC-is, ez igazán előnye a készüléknek.

_DSC0034.JPG

Összességében egy korrekt kis készüléket kaptunk, és az árát, 34 ezer forint függetlenül, figyelembe véve. Számomra kicsit feminim volt és pici, de a gyengédebb nem képviselőinek ideális lehet. Van belőle két SIM kártyát kezelni képes verzió is, bár ezt nem tudom mennyire fogják itthon forgalmazni.  

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!