Bemutatjuk Nagy Zoltán fejlesztőt

Új rovatunkban, mely a Fejlesztés cikkek alatt lesz található, bemutatunk magyar fejlesztőket, akiket rajtunk keresztül megtalálhattok, ha szükségetek van egy app elkészítésére. Ezúton is szeretnénk minden fejlesztőt bátorítani, hogy küldje el bemutatkozását az appok rövid bemutatásával együtt. Első bemutatkozónk a blog egyik új szerzője, Nagy Zoltán iOS fejlesztő, fogadjátok szeretettel.

Nagy Zoltán vagyok iOS alkalmazás fejlesztő. Már több mint 3 éve foglalkozom iOS app-ok készítésével és 10 saját alkalmazásom van az App Store-ban. Előtte tanultam a weboldal készítéséhez szüksége HTML és CSS programozási nyelveket, amit a mai napig használok, mint például a saját portfólió oldalam elkészítésekor.

Az alkalmazásaim különböző kategóriákban találhatóak (Education, Food & drink, Medical) és szinte mindegyik elérhető iPhone-ra és iPad-re egyaránt. De mindig próbálok olyan app-ot készíteni amilyen eddig még nem volt az Apple alkalmazás áruházában. A visszajelzésekből, a letöltések számából és a hozzászólásokból úgy ítélem meg, hogy a felhasználóknak tetszenek az alkalmazásaim, aminek örülök és további motivációt ad, hogy a jelenlegi appokat tovább bővítsem illetve újakat készítsek. Belekóstoltam néhány "cross platform" megoldásba is, de az iOS világa ragadott meg leginkább. Folyamatosan keresem a lehetőségeket, hogy a tudásszintemet javítsam és ezáltal még jobb, minőségi alkalmazásokat tudjak publikálni. Jelenleg egy az iOS 8 tulajdonságát felhasználó app-on dolgozom, ami reményeim szerint a legújabb operációs rendszer megjelenésével egy időben megtalálható lesz az App Store-ban.

Ezen kívül nagyon érdekel az alkalmazás fejlesztés design része is és mivel az összes app-omnak én készítettem a kezelői felületét, nemrég elkezdtem komolyabban foglalkozni ezzel a területtel és már több munkámat is felraktam a híres Behance oldalára. Próbálom követni a legújabb app design trendeket és ezeket beépíteni az alkalmazásaimba.

Angol nyelvtan

Az “Angol nyelvtan” egy egyszerű de hasznos alkalmazás mind azoknak, akik szeretnék megtanulni az angol nyelvtan főbb szabályait. Részletesen le van írni, mikor és hogyan használjuk az igeidőket és a példamondatok segítenek ennek megértésében. Egy táblázat pedig magában foglalja a legfontosabb rendhagyó igéket magyar jelentésükkel együtt.

angol_nyelvtan.png

Angol haladó

Ez az app egy fajta folytatása az “Angol nyelvtan” alkalmazásnak, ahol már a haladó szintű angol nyelvtani szerkezettel foglalkozik. Itt is részletes leírást találunk az egyes szabályokról és ugyan úgy példamondatok találhatóak a könnyebb megértés érdekében.

angol_halado.png

Írni tanulok

Az alkalmazás a gyerekeknek készült, ahol kipróbálhatják hogyan formázzuk a magyar betűket és a kifestő jó szórakozást nyújt a kicsik számára. Stylus használatával még nagyobb élmény az alkalmazás használata.

irni_tanulok.png

Görög konyha

A mediterrán konyha jellegzetességei, pontosabban görög és ciprusi ételek gyűjteménye található ebben az alkalmazásban. 5 kategóriában 64 darab ételkülönlegesség receptje színes képekkel illusztrálva és a legtöbb ételnek a tápérték adatát is tartalmazza.

gorog_konyha.png

Magyar ABC

Ez az app is a kisebb korosztálynak szól, ahol a gyerekek megismerkedhetnek a Magyar ABC betűivel. Ábrákkal színesített alkalmazás még az idegen nyelvűeknek is segítséget nyújthat, mivel az ABC helyes kiejtése is meghallgatható.

magyar_abc.png

Sync Notes

Ez egy olyan jegyzetkezelő alkalmazás, amivel könnyedén készíthetünk és szerkeszthetünk szöveges jegyzeteket. A legnagyobb előnye pedig, hogy a jegyzeteinket automatikusan szinkronizálja a Dropbox hozzáférésünk segítségével. Ez azt jelenti, hogy ha például elkezdünk egy szöveget írni az iPhone-on azt be tudjuk fejezni később az iPad-on vagy akár a PC-n is. Bővebb információ: http://syncnotes.site40.net

sync_notes.png

My Recipes Collection

Saját digitális szakácskönyv, amiben eltárolhatjuk kedvenc receptjeinket. Az ételről készült fotóval elmenthetjük a receptjeinket az iPhone vagy az iPad készülékünkön és így bármikor a rendelkezésünkre állnak. A receptjeinkbe a fotókon kívül elmenthetjük a hozzávalók listáját, az elkészítés módját és a főzés illetve sütéshez szükséges időt, valamint az étel elkészítésének nehézségi fokát.

my_recipes.png

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!