10 app és az iOS 8

Az Apple nemrég frissítette a mobil operációs rendszerét. Ez az iOS 8. Az új verzió talán látványban nem változott sokat az előzőhöz képest, de rengeteg újdonságot hozott, amit már néhány fejlesztő ki is használt és be is építette az alkalmazásaiba. 10 eddig is népszerű és hasznos alkalmazás mutatunk be, amely az új iOS 8 funkcióit használva még jobb felhasználói élményt nyújtanak.

1Password

1Password.jpg

Ebben az alkalmazásban biztonságosan eltárolhatjuk a jelszavainkat és mostantól a Safari böngészőben közvetlenül kiválaszthatjuk a kívánt jelszót, ezzel leegyszerűsítve a jelszó írogatást. 

Box

Box.jpg

A Box alkalmazás segítségével kezelhetjük a dokumentumainkat és az app automatikusan szinkronizálja a dokumentumokat minden vele kapcsolatban lévő, többek között az iWork alkalmazásokkal. Ha például megnyitunk egy szöveges fájlt a Box app-ban és módosítjuk, akkor az automatikusan szinkronizálódik mindenhol. Természetesen ez működik a fotókkal és egyéb típusú dokumentum állományokkal is.

Evernote

Evernote.jpg

Az Evernote app kibővítésében a Safari-ból képeket, dokumentumokat vagy web oldalakat menthetünk el jegyzetként. De talán a legjobb újítása, hogy az aznapi esemény központból külön jegyzeteket lehet készíteni. Ezen kívül a prémium felhasználok a Touch ID segítségével védhetik le az Evernote profiljukat. 

Pocket

Pocket.jpg

A Pocket talán az egyik legkedveltebb "read it later" app, ami mostantól szintén bekerült a Safari bővítményébe és ezáltal egyszerűbben tudjuk elmenteni a kívánt cikkeket a Pocket alkalmazásba. Az alkalmazást használva gyorsabban oszthatjuk meg a cikkeket másokkal a Twitteren és a iOS 8 "handoff" funkcióját kihasználva könnyebben válthatunk a különböző készülékek között.

Instapaper

Instapaper.jpg

Az Instapaper alkalmazásban az az újdonság, hogy az elmentett bejegyzéseket vissza tudjuk nézni az esemény központban és ezáltal könnyebben hozzá tudunk férni vagy megnézni milyen cikkeket mentettünk el aznap.

Mint

Mint.jpg

Ezzel az alkalmazással könnyedén követhetjük a kiadásainkat illetve bevételeinket. Bár az alkalmazás már az iOS 8 elött is a biztonságos 128-bit titkosítást használta, mostantól viszont a Touch ID jelszó használatát is támogatja, ami leegyszerűsíti az alkalmazásba való belépést.

OmniFocus 2

Omnifocus.jpg

Ez az app a napi teendőinket gyűjti össze és az új operációs rendszernek köszönhetően egy beépülő widget segítségével a napi bejegyzésbe listázza ki őket, sőt ehhez még igényes színes grafika is társul, ami tényleg látványossá teszi.

Pinterest

Pinterest.jpg

A Pinterest fejlesztői szintén a böngésző bővítményét használták ki és ezáltal a Safari illetve Chrome alkalmazásokból tudunk egyszerűen elmenteni fotókat, cikkeket, recepteket vagy akár videókat a Pinterest profilunkba.

Yahoo Weather

Yahoo Weather.jpg

A sokak által kedvelt Yahoo Weather app is többet kínál az iOS 8 óta. A mai eseményekbe beépülő widget animáltan mutatja meg a jelenlegi időjárási viszonyokat. Az alkalmazás a Flickr fotóit használja fel a készülék tartózkodási helyétől függően és gyönyörű animáció segítségével jeleníti meg az esőcseppeket vagy a havazást egyaránt.

LastPass

lastpass.jpg

Ez az alkalmazás is a Safari bővítményét és a Touch ID nyújtotta lehetőségeket használja ki. Bár az alkalmazás ingyenes, ezek az újítások és többek között az offline használat csak a prémium felhasználók kiváltsága marad.

forrás: Mashable

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!