Ice Bucket Challenge - The Game

Itt az új Flappy Bird?

A Facebook játékfejlesztői csoportjában hívták fel a figyelmünket egy új appra, mely a híres, vagy inkább hírhedt Ice Bucket Challenge kihívás hatására született meg. Az eredeti challenge arról szól, hogy az ALS, a szklerózis egyik fajtájának gyógyítására kellene adakozni sokat, vagy fejedre önteni egy vödör jeges vizet, és adakozni keveset az ALS Association javára. Sajnos ez mára odáig fajult, hogy emberek halomra hívják ki egymást, majd öntik fejükre a jeges vizet, miközben az adakozás mintha elmaradt volna.

ibc1.png

A játékban a feladat rémesen egyszerű, alul áll egy ember, felül megy egy vödör víz, és mikor megérinted a képernyőt, a víz kiömlik. Ha leöntötted szerencsétlen embert, akkor kap az ALSA 1 dollárt virtuálisan, és jön a következő feladat, Kezdetben csak a vödör gyorsul, majd egyszer csak az ember is elindul, és innentől nehezedik a feladat. A cél minéll több embert nyakon önteni, a jutalom a jobb helyezés a Game Centerben.

ibc2.png

A játék grafikája kb. ugyanolyan komoly, mint a Flappy Birds volt annak idején, vagy éppen a Minecraft, amiről azóta tudjuk, hogy 2.5 milliárd dollárt ért meg a Microsoftnak. Magáról a játékról ennél többet nem is tudnék mondani. Hogy egy kicsit visszatereljem a témát az eredeti IBC-re, nézzük meg, hogyan oldotta meg a kérdést Sir Patrick Stewart, a Star Trek Pickard kapitánya.

appstore.png

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!