Android 5.0 Lollipop - újdonságok

Nagy volt a találgatás, mit fog vajon jelenteni az Android L, a következő verzió, és hogy vajon hányas verziószáma lesz, de ez mára a múlté. A Google bejelentette a következő Androidot, mely az 5.0 lesz, és a Lollipop, vagyis nyalóka nevet viseli. Ettől kicsit  megnyugodtam, mert egyrészt maradnak a jól bevált édességek még egy darabig, másrészt nem választottak újra egy márkanevet, ami valljuk be, nem volt túl jó ötlet.

Lollipop.png

Úgy tűnik, a Lollipop nem véletlenül kapott új főverziót, komoly változások vannak a KitKat-hez képes (hoppá, egyáltalán le szabad ezt írni reklámbevétel nélkül?). A legfontosabb változás, hogy grafikailag újratervezték az egészet, megjelent a Material World. Ez az én olvasatomban és megítélésemben annyit jelent, hogy az ikonok laposodtak, és megjelentek az árnyékok. Természetesen van tudományos magyarázat is, miszerint ez most egyszerre flat és 3D.

Material.jpg

Nem csak a dizájn változott, de az OK Google felkiáltás is sokkal fontosabb lett, most már kikapcsolt képernyővel is kiabálhatjuk neki. Ez akár oda is vezethet, hogy ha a környezetünkben valaki felkiált, az összes Androidos telefon azonnal kioldja a képernyőzárat? Erre azért kíváncsi lennék.

Az értesítések is változtak. A lezárt képernyő ezután már nem csak egy statikus képernyő, hanem értesítési terület is, ahonnan a telefon sok funkcionalitása is elérhető. A hírek szerint az értesítések maguk is sokkal informatívabbak, és média elemeket is tartalmazhatnak.

Lockscreen.jpg

A Lollipop megkapta az iOS-ből már jól ismert Ne Zavarj módot. Újdonság még a beállítási területen található új gombok, például a flash lámpa, a hotspot, WiFi és Bluetooth ki- és bekapcsoló gombok.

Forrás: Techradar.com

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!