Sleep Cycle alarm clock: átverés?

Sajnos kishazánkban is sokan küszködnek alvásproblémákkal, amely egy igen összetett probléma. Különböző élethelyzetek, munkahelyi stressz, családi problémák, betegség és megannyi dolog okozhat még álmatlan éjszakákat. A program nem kevesebbet ígér, mint azt, hogy éjszaka "megfigyel" bennünket, amelynek eredményét látványos grafikonokon tárja a felhasználó elé, valamint friss egész napra kiható ébresztéssel kecsegtet.

A leírás szerint a telefonunkat lefekvéskor kell elhelyezni az ágyra magunk mellé, olyan módon, hogy előtte elindítjuk a programot. A telefon szenzorai által érzékelt mozgást és hangokat elemezve készít rólunk egy alvástérképet, amellyel állítólag nyomon követhetjük az úgynevezett mélyalvási (REM) fázisokat. Az alvásunk elemzése által pedig a szoftver akkor fog bennünket ébreszteni egy előre meghatározott időintervallumon belül, amikor számunkra az a legkevésbé kellemetlen.

sleepgraph4.jpg

Hogy micsoda? Különböző ismeretterjesztő médiákban talán már mindannyian találkozhattunk az álmatlanság illetve különböző alvásproblémákkal foglalkozó műsorokkal. Hogyan is vizsgálták ezeket a dolgokat? Laboratóriumi körülmények között bizony és igen komoly műszerekkel. Ki az aki elhiszi, hogy a telefonjában lévő szenzorok alkalmasak professzionális alváselemzésre? Ugye senki nem veszi ezt komolyan?

Erősen túlzó lenne ugyanis azt állítani, hogy egy "egyszerű" mobileszköz képes mélyalvás elemzésre azokkal az érzékelőkkel, amelyekkel felszerelik őket. Az app sikere - merthogy rendkívül sikeres - inkább a hiszékenységben és az oly csodálatos placebo hatásban keresendő.

A program összes hasznos tudása kimerül annyiban, hogy a statisztikáiból számunkra is kiderül mennyi időt töltünk alvással, illetve az ébresztőóra funkciója is működik.

Ha valaki ezek után sem sajnálja a rávalót (0.99 USD vagy 470 Ft):

appstore.png

googleplay.png

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!