Az ébredés megkönnyítése

A reggeli felkelést hivatott egyszerűbbé tenni a Sleep Cycle alkalmazás.

sleep.jpg

Az alvásunk ideális megszakítása az időzítésen múlik. A program rögzíti az alvási szokásainkat és abban a fázisban ébreszt fel, amelyben a legéberebbek vagyunk így könnyíti meg a felkelést, mintha természetes módon történne.
Egy alvás ciklus 90 percig tart, amely a könnyű alvással kezdődik, ami aztán mély alvássá alakul és utána jön az álom fázis. Ezek a ciklusok többször ismétlődnek éjszaka. Minden fázisban másképp mozog a testünk, amelyet a program igyekszik felismerni és ezzel megismerni az alvási szokásainkat. A telefonokba épített gyorsulásmérő reagálhat az ágyban történt mozgásokra (amennyiben a matracon, közel a felhasználóhoz fekszik), amikor forgolódunk és a mikrofon pedig a kibocsátott hangokat is érzékeli. A Sleep Cycle a beállított kívánt ébredési időhöz legközelebbi, legéberebb állapotot választja az ébresztéshez.

sleepcycle_irregular_sleep.png

Ezen a diagramon egy átlagos, normális alvási folyamat látható. Az egyre magasodó kiugrások mutatják, hogy mennyivel lesz éberebb az ember az alvás végéhez közeledve. Egy ilyen kitörés nagyjából 90 percenként történik meg, és a program ezeket célozza meg a pihent ébredés érdekében.

A Sleep Cycle ingyenes verziója letölthető Androidra és iOS-re.

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!