Új országokban lesznek elérhetőek a fizetős Appok

A Google nemrégiben tájékoztatta a fejlesztőit, hogy hamarosan új országokban teszi elérhetővé, hogy fizetős alkalmazásokat vásároljanak a felhasználók.

Sajnos egyelőre semmilyen részlet nem ismert, hogy a Google pontosan milyen országokra szeretné kiterjeszteni a fizetős Market-et, de végre van egy jel, hogy terjeszkedni akar. Talán történik ez mindazért, mert egyre több, eredetileg iOS platformra írt, fizetős játék kerül be a Google Marketben. Ezeknek a játékoknak a sikere szinte előre biztosított, hiszen ha iPhone-on benne voltak a top-ban, akkor valószínűleg az Android felhasználók is örömmel fogják vásárolni. Legjobb példa erre az Angry Birds, amelynek ingyenes játszható demojáért odavoltak a felhasználók.

Jelenleg 14 ország lakói vásárolhatnak fizetős appokat, és mindösszesen 9 országból származó fejlesztők adhatják pénzért szoftvereiket és játékaikat. Részletek a következő hónapban várhatóak, addig reménykedjünk, hogy talán hazánkra is gondolt a Google.

Szerk: Twitteren már olvastam, hogy magyar fejlesztők kaptak felkérést a fizetős market tesztelésére, szóval esélyes, hogy kis hazánkban is hamarosan lesz lehetőség fizetős alkalmazások publikálására. Sőt, már olyan jelzések is érkeztek, miszerint megjelentek az első fizetős appok a magyar Marketben.

Forrás: Android Blog

Képek:


   
   

 

Rusznyák Gábor


Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!