Pénteken megindult az iPhone 4 forgalmazása Magyarországon

Az iPhone4 magyarországi forgalmazásának pénteki elindulása igen jelentős számú (több, mint háromszáz) érdeklődőt vonzott a boltokba, annak ellenére, hogy elődjénél „vaskosabb” árral bír.

Ugyan az Apple mobilját Európa-szerte már hónapok óta be lehetett szerezni – így hazánkban arra számítottak, hogy belföldi megjelenése körül nem lesz túl nagy érdeklődés, hisz a „fanatikusok” már bizonyára hozzájutottak külföldi gyártmányokhoz – ez a téves előrevetítés azonban megdőlt.

Az egy évvel ezelőtt megjelent iPhone 3GS árához viszonyítva – a forint-euró árfolyam mozgás miatt – valamivel drágább, és a már két éve piacon lévő iPhone 3G-nél borsosabb árral rendelkező készülék mégis olyan „tömeget” csábított már este 11 órára az Aréna Plázába, melyre senki nem számított.

Az iPhone 4-ből eleve kevés prototípus létezik világszerte, így nem csoda, ha az Apple nem a kis népességszámú Magyarországra koncentrált új készülékének értékesítésénél, melyből épp ezért csak kevés és késve érkezett be hozzánk. Mivel 186 és 220 ezer forintos ára kevesek számára megfizethető, kevesebb érdeklődővel számoltak. Forgalomba hozatalának már első napján problémák jelentkeztek, mivel ha az antennaként funkcionáló kerethez egy bizonyos ponton hozzáérünk a jel nyomban eltűnik.

Az itthoni fogyasztókat azonban a készülék magas ára, a kései megjelenése mellett a felmerülő technikai nehézségek sem gátolták abban, hogy serényen részesei legyenek ennek az eseménynek.

A vásárlók többsége nagyjából ugyanarról számolt be, miszerint bíztak abban, hogy a termék itthoni viszonylatokban sem lesz sokkal drágább, mint külföldön, ill. szükség van hazai előfizetésekre.

Az érdeklődők túlnyomó része – az antennaproblémák ellenére, melyről több vevő is azt állította, hogy nem létezik – a 16 gigabájtos modellt kereste.

A boltban felállított standok segítették a vásárlók igényeinek gyors kiszolgálását, melyre éjfél után már nagy szükség volt. Az üzlet küszöbén ekkor lépett be az első fogyasztó, Molnár Máté, aki 18 órás sorbanállás után Christopher Mattheisentól, a T-Mobile elnök-vezérigazgatójától – egy tucat fotóssal körbevéve – átvehette az első készüléket.

 

Szilva Laura

Képek:


   
   
   

 

Rusznyák Gábor


Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!