Az Apple nem szándékozik a jelenleginél kisebb méretű iPad-ot forgalmazni

Az Apple vezetője, Steve Jobs nemrég beszámolt vállalatának kereskedelmi eredményeiről, s mindeközben kijelentette, hogy nem kívánnak a jelenleg piacon lévő iPad-nál kisebb képernyővel rendelkező típust forgalmazni.

Jobs közölte, hogy az utolsó negyedévre nézve, számszerűsítve 4,19 millió darab iPad-ot sikerült értékesíteniük. Ugyan az elvárthoz képest az eredmény kisebbnek mutatkozik, de jelenleg kapacitásproblémák miatt csak kisebb mértékű termelés áll módjukban. A cég 2011-ben 44 millió darab iPad eladást tervez.

A vállalat irányítója elismeri, hogy a készülék sokkal olcsóbb lehetne 7 colos LCD-vel a jelenlegi 9,7 colos helyett, azonban Jobs szerint ez nem tenné kényelmessé a készülék használatát.
Továbbá ez hatással lenne arra, hogy a gépeikre szoftvereket fejlesztő cégeknek a képernyőméretnek megfelelően kellene optimalizálniuk alkalmazásaikat.

Jobs szerint riválisaik (Samsung, Blackberry) is hamar belátják majd, hogy a 7 colos modellek nem teszik lehetővé az optimális használatot. Éppen ezért nem is tartanak attól, hogy az „iPad-klónok” piacra lépésével elveszíthetik a kereskedelemben megszerzett előnyüket, hiszen ezek kedvezőbb árú értékesítéséhez kisebb képernyővel, lassabb processzorral, kevesebb memóriával kell rendelkezniük. Ezek azonban nem tudják biztosítani ugyanazt a használati élményt, mint nagyobb kijelzővel rendelkező elődjük.

 

Szilva Laura

Képek:


   
   

 

Rusznyák Gábor


Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!