Weather Underground - időjárás a mobilodon

A Weather Undergournd volt az első online szolgáltatás, amely időjárási adatokat szolgáltatott az interneten, a böngészők számára. Itt volt az ideje, hogy kicsit tovább lépjenek fejlesztési szempontból és íme: megjelent Android és iOS platformra a saját, hivatalos alkalmazásuk, ami ugyancsak az időjárást hivatott előrejelezni csak most egy újfajta módon.

Lássuk mit is kapunk az applikáció keretein belül. A szépen kidolgozott főképernyő 3 részre van osztva függőlegesen. A legfelső részen találhatjuk meg a jelenlegi időjárást, ideértve a hőmérsékletet, a szél erősségét és irányát, a páratartalmat és egy kis szimbolikus képet arról, hogy odakint milyen időjárás tombol. Ha erre a képre rákattintunk, akkor informciót kapunk a pontos harmatpontról a látótávolságról, a légnyomásról, az esetleges széllökések erejéről, a GPS koordinátáinkról (ha engedélyezve van), illetve arról, hogy a szolgáltatott információk mikor lettek utoljára frissítve.

A második (középső) szekció 3 napot listáz ki egyszerre, az azon a napon várható legmagasabb és legalacsonyabb átlagos hőmérsékletről és csapadékról. A képernyő ezen részét képesek vagyunk lapozni, hogy a következő 3 nap előrejelzéseit is megtudhassuk.

A főképernyő harmadik része, ami majdnem a fél kijelzőt lefoglalja, az egy Google térkép, amelyen a hozzánk közeli időjárás előrejelzésekről informálódhatunk. Érintésre ez a térkép kitehető teljes képernyőre.

További funkció található még a programban: kedvenc helyek felvétele és azok előrejelzésének megtekintése.

Mindent egybevetve az applikáció remekül teszi a dolgát, szolgáltatja az időjárásról érdeklődőknek a legfrisebb információkat. Ami kicsit hátrány, hogy az alkalmazásban található animációk időnként laggolnak, illetve Android-os verziónál nincs asztalra kihelyezhető widget (még), de ahhoz képest, hogy az app ingyenes egy szavunk sem lehet.

Képek:


   
   
   
   
   
   
   
   

 

Letöltés iPhone-ra:

Letöltés Androidra:


Kecskés Krisztián


Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!