A Samsung Galaxy készülékek mégis kapnak ICS Lite verziót

Karácsony előtt nem túl szép ajándék volt a Galaxy S és Galaxy Tab tulajdonosoknak a bejelentés, mely szerint a készülékük nem fog kapni Ice Cream Sandwich operációs rendszer frissítést, melyen sokan ki is akadtak. Most bejelentették, hogy ugyan a 4.0 továbbra sem fér fel a készülékre, találtak egy közbenső megoldást.

Ez pedig egy ICS Lite frissítés, melyet letöltve a Galaxy felhasználók megkapják az új rendszer néhány kiegészítését, ám ez korántsem lesz kielégítő megoldás. Javítják a multitaszkingot, gyorsul a böngészés, frissítik a kamera szoftverét, és telepítésre kerülnek az új widgetek. Úgy tűnik, ennél több nem fér bele a frissítésbe.

Érdekesség, hogy a "főzött ROM" készítők meg fogják oldani, hogy teljes frissítést kapjanak a készülékek, akár kisebb kompromisszumok árán is. Hogy miért nem tudja uhgyanezt a Samsung is meglépni? Valószínűleg ebben nagy szerepe van annak, hogy a Galaxy S már 2 éves készülék, és szeretnének újabb sorozatot eladni a tulajdonosoknak a hűségidők lejárta után.

Képek:


   
   

 

Rusznyák Gábor


Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!