Apple hidrogéncellás akkumulátoron dolgozik

Az Apple egy különleges akkumulátor típust kezdett el fejleszteni, ami (ha minden igaz) akár egy hétig is bírja egyetlen töltéssel. Már biztosan sokan észrevették, hogy egy telefon minél okosabb, minél többet tud, annál hamarabb merül le, a régi telefonokat meg kalapáccsal kell szétverni, ha meg akarunk tőlük szabadulni . Az új készülékekbe már szinte minden fejlődött, kezdve a kamerától, a processzorig, kivéve az aksi, ami még nagyjából azon a szinten van, mint 5 évvel ezelőtt.

Ha a mostani készülékeket nézzük, akkor a telefonok súlyának nagy részét az akkumulátor teszi ki. Ezzel szemben az új technológiával lecsökkentik a súlyát, de nagyobb lesz az energiasűrűség, ennek köszönhetően akár egy hétig is bírni fogják egy töltéssel. Ezen kívül egy másik hatalmas előnye, hogy az elődjei még vegyi anyagokat tartalmaznak, viszont az új kevésbé szennyező, mivel víz és elektromos energia keletkezik a használata közben.

A hidrogéncellás akkumulátort nem csak Iphone-hoz és iPad-hez tervezik, hanem MacBookokhoz is, ami több mint egy napot is bírhat. Remélem hamar elkészülnek, és nem kell minden nap akár többször is tölteni a készüléket.
 

Képek:


   
   

 

Rusznyák Mátyás


Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!