Tanulj németül kereszterejtvényt fejtegetve

Már biztosan sokaknak megfordult a fejében, hogy érdemes lenne a német nyelvet megtanulni. Ilyenkor jönnek a különböző problémák, mint például: túl bonyolult, kell hozzá tanár, nem tudom hol kéne elkezdeni stb. Nemrég sikerült kipróbálnom a Learn German with Crossword Puzzles nevű alkalmazást, ami játékosan segít a tanulás elkezdésében. iPad és iPhone tulajdonosok egyaránt tudják használni, és a Retina Display-t is támogatja.

Ha valaki szereti a keresztrejtvényeket, és érdekli is a német nyelv, annak ez a tökéletes lehetőség. Az app több mint 1400 rejtvényt tartalmaz, aminek a segítségével közel 2500 szót tanulhatunk meg. Ha a kiejtésekkel is gondban vagyunk, akkor se kell félni, hiszen ha rábökünk egy megfejtett szóra, akkor igazi német kiejtéssel kimondja a szavakat.

Nem árt, ha már más nyelven beszélünk, ugyanis magyarul nem tud, de ha valaki beszél franciául, angolul, olaszul, spanyolul (és még jópár nyelvet felsorolhatnék), annak kevesebb problémát fog okozni. Ha valaki véletlenül nem beszélné egyiket sem, akkor szótárt a kézbe, és rögtön két nyelvet tanulhat .

Nekem őszintén szólva nagyon tetszik, tényleg a legfontosabb szavakat tartalmazza, mondjuk található benne néhány olyan is, amit soha az életben nem fogunk használni, de ezen kívül tényleg egy nagyon jó alapot nyújt.

Képek:


   
   
   
   
   
   

 

Letöltés iPhone+iPad-ra:


Rusznyák Mátyás


Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!