A Microsoft felvásárolja a Nokia-t?

Nem is olyan túl régen kezdett el terjedni a pletyka, mely szerint a Microsoft hamarosan felvásárolja a Nokia-t, és Stephen Elop, a cég igazgatója lemond. Habár ezzel a Microsoft az Apple kategóriájába léphetne, a mostani gyártók elvesztésével járna, feláldozva a választás szabadságát egy szigorúbban ellenőrzött rendszerért.

Természetesen ez már korábban is szóba került, ám már akkor is elvetette a Windows Phone közösség a lehetőséget, hiszen ezen a Microsoft túl sokat veszítene. Ám most, mivel a pletyka komolyan elkezdett terjedni, maga a Nokia cáfolt rá:

"Ezeket a pletykákat már régen elvetettük. A Nokia célja a Microsoft-tal való együttműködés a Windows Phone-nal kapcsolatban, és ehhez mindkét cégnek megvannak a maga eszközei."

Szóval, a pletyka az is marad. A kérdés pedig felmerül ezek után: miért is akarná a Microsoft felvásárolni a Nokia-t? Természetesen a gyártónak is megvannak a maga problémái, de a nagyívű marketingkampányból kiindulva a Nokia mögött rengeteg pénz áll, így (jelenleg) nincs szüksége a Microsoft ilyen drasztikus lépésére.

Képek:


   
   

 

Rusznyák Dániel


Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!