Idegen Szavak Gyűjteménye Android-ra

Már szinte mindenkivel előfordulhatott, hogy beszélgetés közben olyan szavakkal találkozott, hogy nem tudta a jelentését. Ebben nyújt segítséget az Idegen Szavak Gyűjteménye nevű alkalmazás, aminek a segítségével másodpercek alatt megnézhetjük a pontos jelentését.

A program elindítása után láthatjuk a legfrissebben hozzáadott szavakat, valamint a "nap szavát". Az utóbbi segítségével egyszerűbben bővíthetjük a szókincsünket. Teljes szólistát sajnos nem tudunk megtekinteni, hanem a kereső segítségével tudunk az általunk keresett szónak utánanézni. A keresőbe legalább 4 karaktert meg kell adni, illetve ki lehet választani, hogy hol keressen: az idegen szavak, vagy a magyarázatok között.

Amennyiben úgy gondoljuk, hogy tesztelni szeretnénk a szókincsünket, a fent található kérdőjelre nyomva bejön egy 10 kérdésből álló teszt. Ha kiválasztunk egyet, akkor rögtön megtudjuk, hogy ténylegesen melyik a helyes válasz, valamint a végén láthatjuk, hogy mennyit teljesítettünk helyesen.

Az alkalmazás használatához folyamatos internetkapcsolat nem szükséges, ugyanis első alkalommal letölti az adatbázist, utána már bármikor képes elérni, így bárhol és bármikor megnézhetjük a szavakat. A program ingyenesen letölthető a Google Play-ből.

Képek:

   
   
   
   
   

 

Letöltés Androidra:

Rusznyák Mátyás

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!

Címkék: Android Alkalmazás