Asus Transformer All-in-One

Windows Phone és Windows 8, Android és Linux, iOS és Mac OSX - a három IT mamutcég platformjai már igen rég óta egymás konkurense, és ott próbálják túlszárnyalni egymást, ahol csak lehetséges. De mi történik, ha ezek közül kettőt egyetlen gépezetté egyesítenek? Ez történt az Asus Transformer All-in-One esetében, amely ötvözi a Windows 8 és az Android platformokat.

asus_transformer_aio.jpg

Érdekes gondolat, hogy vajon a vásárlók hogy állnak egy olyan géphez, ami egyszerre asztali PC és tablet, valamint Windows 8 és Android. Az Asus új készüléke nem más, mint egy két elemből álló összetett gépezet. Az alap, amely állványként szolgál, magában hordozza a Windows számára elhelyezett tárhelyet, memóriát és i3-tól i7-ig kapható processzort, így gyakorlatilag egy teljes asztali számítógépet tartalmaz. Azonban a másik rész egy 18,4 inches tablet, amely összeillesztéskor (vagy akár vezeték nelkül is) az alap monitoraként és hangfalaként szolgál, de magában hordoz egy Tegra 3-as processzort is, és persze mindent, amire az Android operációs rendszernek szüksége van: az SSD-t, a RAMot és persze minden egyebet, ami egy tablethez tartozik.

A készüléken eyetlen gombnyomással lehet egyik rendszerről a másikra váltani - alig pár másodperc, és a kijelző lekapcsolódik az egyik operációs rendszerről, majd rákapcsolódik a másikra. Szó sincs újraindításról, hiszen a gépbe gyakorlatilag két számítógép van beépítve, így azok akár egyszerre is működhetnek. Ez olyan kérdéseket is felvet, mint hogy van-e adatátviteli lehetőség a két rendszer között.

Ez persze pillanatok alatt ellentmondáshoz vezet: a felhasználóknak nem csak a Windows és a Metro közti váltást kell megszokni, de az Android is megjelenik harmadik szereplőként. És ami még fontosabb: ez az eszköz 18,4 colos, ami azt jelenti, hogy majdnem kétszer akkora, mint egy Microsoft Surface a maga 10,6 colos képátmérőjéhez - ha valaki azt mondja, hogy az túl nagy, mit szól ehhez?

asus-transformer-all-in-one.jpg

Persze mindennek megvan az előnye és a hátránya is, jelen esetben ez dokkolt állapotban mutatkozik meg, hiszen ki ne vágyna egy erős gépre, hatalmas Full HD kijelzővel. Ráadásul a tabletek mérete általánosan nő, ahogy a telefonoké is, és az Asus is egyértelműen a versenyzők egyike.

Persze, mint minden furcsaságnak, ennek a készüléknek is biztosan lesznek támogatói és ellenzői, a kérdés csak az, melyik lesz fölényben. No és persze az, mennyibe fog kerülni ez a hatalmas és sok drága alkatrészből összerakott eszköz.

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!