OUYA, az androidos játékkonzol

Az OUYA a világ első “open source”, azaz nyílt forráskódú, Android alapú játékkonzolja, amely kereskedelmi forgalomban ugyan még nem kapható, de máris hatalmas rajongótábora van.

A projekt alapítója, Julie Uhrman, a kickstarteren minden idők legsikeresebb kampányát hozta össze. A szükséges pénzt az első 8 órában összeszedték, és egy nap alatt 20.000 megrendelést kaptak a játékgépre. A rekord végösszegű, 8,6 millió dolláros bevételből felkérték formatervezőnek Yves Behar-t, és beindult a gyártás, december legvégén pedig már postázták is a fejlesztői változatokat.

ouya.jpg

A szálcsiszolt aluminium borítású, pici, alig ökölnyi méretű a központi egység 4+1 magos Tegra 3 processzorral érkezik majd, 1GB RAM és 8GB belső tárhely társaságában. Lesz rajta egy 2.0 USB port, egy HDMI-kimenet, Wi-Fi és Bluetooth támogatás, valamint vezeték nélküli játékvezérlőt kap. Az operációs rendszer a Jelly Bean egy módosított változata lesz, ennek megfelelően nem a Play, hanem a fejlesztők saját alkalmazásboltja fogja ellátni játékokkal a felhasználókat. Egy halom ingyenes játékot már most bemutattak rá, és sorban érkeznek az új címek: a nyílt platform miatt a széles körű támogatás garantált. Többek között a VEVO a HD videóit, a TuneIn a netrádió-kínálatát hozza el a kockakonzolra, az XMBC egy optimalizált változata is készül, hogy mindenféle zene és filmformátum lejátszás támogatva legyen az eszközön.

Az OUYA forgalmazása idén márciusban kezdődik, és az ára is barátságos: magyarországra, szállítással együtt 120 dollárért rendelhető.

 A játékkonzollal kapcsolatos naprakész információkat az OUYA magyar oldalán találtuk.

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!