Firefox-mobilt hoz Európába a ZTE

Több új mobil operációs rendszer is érkezik a közeljövőben, Tizen-t futtató telefonjait még az idén piacra dobja a Samsung, de a Jolla, és az Ubuntu mobil rendszere is szinte már csak gyártó partnereket keres az induláshoz. Utóbbiak elé vágódnak be lendületből a Mozilla és a ZTE közös mobiljai.

A ZTE, Kína második legnagyobb telefongyártója bejelentette, hogy a Mozilla rendszere köré épített okostelefonokat szállít majd Európába, a cég még 2013 vége előtt be szeretné jelenteni az első ilyen rendszerű mobilt. Jelenleg az európai mobilszolgáltatókkal folytatnak a tárgyalásokat, hogy a Mozilla nyílt operációs rendszerével sikeresen tudjanak konkurenciát állítani az Androidnak.


Screenshot_1.jpg(A Firefox mobil operációs rendszere,
a Boot to Gecko logója)

A ZTE vezérigazgatója, Cheng Lixin, egy, a héten a CES-en adott interjúban kijelentette: "Ha a bevezetés sikeres lesz, és a fogyasztói visszajelzések is pozitívak, akkor az értékesítés még ebben az évben megkezdődhet Amerikában is".

A Deutsche Telekom, valamint a Sprint, és Telephonica is dolgozik már a Firefox mobil operációs rendszerére épülő olcsóbb okostelefonokon. Ilyen jelentős támogatással várhatóan a Mozilla sikeres is lesz, és igényt tarthat némi piaci részesedése. A Strategy Analytics jelentése szerint a Mozilla és a ZTE közös projekte akár egy százalékot is megszerezhet a mobil piacon 2013-ban.

(forrás: blomberg)

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!