Idegen Szavak Gyűjteménye - bada támogatással

idegenszavak.pngA korábbiakban már beszámoltunk az Idegen Szavak Gyűjteménye Android klienséről, most azonban a bada verziót mutatjuk be Nektek. A Samsung Apps webáruházban természetesen - az Android verzióhoz hasonlóan - ingyenesen tölthető le az Idegen Szavak Gyűjteménye, ami az ékes magyar nyelvünkben megtalálható, ám külföldi eredetű szavak megértetésében segít. A jelenlegi verzió a QVGA felbontású kijelzővel rendelkező bada készülékek tulajdonosainak segít a tájékozódásban, tehát a Samsung Wave, Wave II és Wave 3 készülékek tulajdonosainak áll rendelkezésére.

Az Idegen Szavak Gyűjteménye - talán nem túlzás kijelenteni - Magyarország legnagyobb internetes adatbázissal rendelkező, idegen szavakat tartalmazó szótára. A mobil kliensek kivétel nélkül internetes kapcsolatot igényelnek, tehát online adatbázissal dolgozik, ezért 3G vagy WiFi kapcsolat szükségeltetik az első indításkor. Ennek köszönhetően naprakész információkat kap a felhasználó az idegen szavakat illetően.

Kvíz

A szótár rendelkezik plusz funkciókkal is, így nem csak információszerzésre, de játékos tanulásra is van lehetőségünk. A "kvíz játék" során 10 idegen eredetű szót kell megfejtenünk, egy-egy adott definíció alapján; a helyes megfejtés esetén zöld színnel, helytelen válasz esetében pedig piros jelöléssel mutatja, ha hibáztunk. Az alábbi képen prezentáljuk, hogy ez pontosan miként is működik.

idegenszavak_2.jpg

Az Android és a bada kliens hamarosan egy frissítésen esik át, mivel frissült a szerver oldali API, és a klienseknek ehhez igazodniuk kellett. Információnk szerint a bada kliens hamarosan frissítésre is kerül!

A programot az Aries Studio készítette a badablog.hu támogatásával. Az adatbázist karbantartják az Idegen Szavak Gyűjteménye weboldal adminisztrátorai.

Képek

IconImage_20120711182305414_NEW_WEB_SHOT3_HALF.png IconImage_20120711182305414_NEW_WEB_SHOT2_HALF.png IconImage_20120711182305414_NEW_WEB_SHOT4_HALF.png

 

Letöltés

Android bada
playstore-icon.png samsungapps.png

 

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!