Magyar-Angol Szótár: Szótár a zsebben

Icon135x135.pngA Samsung Apps kínálatában lassan már 1 éve a soraiban tudja magát a Magyar-Angol Szótár bada rendszerre szánt verziója. A szótár még 1.0-ás rendszerrel látott napvilágot, ami azóta már a 2.0-ás verziószámig tornázta fel magát, és azóta több új funkcióval is gazdagodott. Az alkalmazás jelenleg több, mint 254.000 szót és kifejezést tartalmaz, ami az "okos keresésnek" köszönhetően nem kell külön megadnunk, hogy magyarról angolra vagy angolról magyarra szeretnék fordítani, és külön üde színfolt, hogy a szótár offline adatbázisra épül (tehát használata nem igényel adatkommunikációt). A programban lehetőségünk nyílik a felolvasásra is, így akinek gondja akad az angol kiejtéssel, annak sem kell bánkódnia. Az adatbázist Vonyó Atillának köszönhetjük, és jelenleg mindkét verzió 305 forintért tölthető le a Samsung piacteréről.

Splash Screen 2 - 480x800.png

A program három fő panelből áll: az első (nyitó) oldalon a "Keresés" mező található meg az előzményekkel, ahol a korábbi előzményeink - alapértelmezetten - idősorrendben találhatók meg. A korábbi előzményekre rábökve ismételten rá tudunk keresni a szavakra, kifejezésekre, fel tudjuk olvastatni azt a programmal (a keresési találatokra hosszan rábökve a program felolvassa nekünk a szöveget), vagy épp törölni is tudjuk azt.

20130220175106.jpg 20130220175038.jpg

A második panel fő funkciója a felolvasás. A szöveget begépelve a program felolvassa nekünk azt, de ezt közvetlenül a keresés mezőnél is meg tudjuk tenni. Ide inkább a hosszabb szövegeket érdemes begépelni.

A harmadik, és egyben utolsó oldalunk a beállítások szekció. Itt megadhatjuk a felolvasásra szánt hangot (női vagy férfi), a kiejtés státusz megjelenítését, a felesleges szóközök eltávolítását (keresésnél), valamint azt is megadhatjuk, hogy keresési előzményeink ábécé sorrendben vagy időrendben jelenjenek meg. Továbbá itt adhatjuk meg a már korábban említett betűméretet, legalul pedig a "Névjegy" parancs kapott helyet.

20130220175142.jpg 20130220175149.jpg

A szótár 2.0-ás verziójának tulajdonságai:

  • okos keresés,
  • offline adatbázis,
  • csoportosított keresési eredmények
  • előzmények
  • különböző keresési lehetőségek,
  • angol kiejtéshez Text-To-Speech (adatkommunikációt igényel),
  • női és férfi hang a felolvasáshoz,
  • változtatható betűméret,
  • magyar, angol és német felhasználói felület (a készülék nyelvétől függ).

Letöltés:

Samsung Wave, Wave II, Wave 3 Samsung Wave Y
samsungapps.png samsungapps.png

 

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!