Opera Mini - Atlernatív böngésző bada rendszeren

unnamed.pngBizonyára széles körben elterjedt az olvasók között is az Opera webböngésző asztali verziója Windows, Linux vagy épp Macintosh operációs rendszereken. Épp úgy, mint a mobilos operációs rendszereknél, a böngészők piacán is hatalmas a verseny a szolgáltatók között, a felhasználók legnagyobb örömére. Az Opera Mini bada kliense - más rendszerekhez hasonlóan - ingyenesen érhető el a Samsung webáruházában, ami a gyári Dolphin böngésző remek alternatívája lehet, természetesen a plusz funkciónknak köszönhetően.

A program bada kliense jelenleg a 6.5.18-as verziószámnál jár. Miután elindítottuk az alkalmazást, rögtön egy oldal fogad minket, ahol gyorshívók segítségével tudjuk elindítani a kívánt webhelyet. Itt alapból Google oldalak, Opera hírek szerepelnek, ám ezeket bárki kénye-kedve szerint eltávolíthatja, szerkesztheti és módosíthatja. Összesen 9 weboldalt helyezhetünk el ezen a főképernyőn, ami egy előnézeti képpel segíti az orientálódást. Rögtön a főképernyőn kapunk még egy Google keresési mezőt, ami mellett szerepel egy URL mező is, ahová bepötyöghetjük a weboldal címét. Az alsó sorban a "vissza", "előre", "újratöltés", megnyitott oldalak és az Opera Mini gombja található. Utóbbira kattintva előjön a program menüje, ahol a könyvjelzők, előzmények, kezdőlap, mentett lap, letöltések, beállítások, keresés, megosztás és súgó találhatók.

20130303190050.jpg

Beállítások

Külön meg kell említeni a beállítások menüt, hiszen nagy a kínálat. Itt meg tudjuk adni, hogy a képeket betöltse-e az alkalmazás, milyen legyen a képek minősége, mekkora legyen a betűméret, egy oszlopos legyen-e a megjelenés, a szövegtördelés aktív legyen-e vagy sem. A haladó beállításoknál meg tudjuk adni a protokollt, hálózati tesztet tudunk végezni, valamint hozzá tudjuk adni az Opera gombhoz a "kilépés" menüparancsot. Ugyancsak a beállítások menüpont alatt találjuk az adatvédelem mezőt, ahol törölni tudjuk az előzményeket, mentett jelszavakat, illetve a sütiket, továbbá aktiválhatjuk a jelszavak megjegyzését és a sütik fogadását.

20130303190025.jpg

Tulajdonságok

  • Magyar nyelvű felhasználói felület,
  • gyors és megbízható működést biztosító böngésző,
  • gyorshívók segítségével azonnal megnyithatjuk kedvenc oldalunkat,
  • beépített Twitter és Facebook támogatás,
  • szövegtördelés, nagyítás,
  • akár 90%-os adattömörítés (3G hálózatoknál ez rendkívül előnyös),
  • adathasználatról részletes tájékoztatást kapunk,
  • részletes beállítási lehetőségek,

Tipp

Az alkalmazást érdemes a készülék memóriájába menteni, mivel így elkerülhető a program helytelen működése, ugyanis több felhasználói visszajelzés alapján a memóriakártyára való telepítés után a program akad, fagy és ellehetetleníti a használatot.

Letöltés

Az alkalmazásnak bada rendszerre jelenleg két verziója érhető el. Külön egy a nagyobb Wave-ekre (Wave, Wave II, Wave) és a Wave Y készülékekre. Mindkét verzió természetesen díjmentesen tölthető le!

Samsung Wave, Wave II, Wave 3 Samsung Wave Y
samsungapps.png samsungapps.png

 

Videó

 

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!