SkyView - Fedezd fel az univerzumot!

IconImage_20111024154703752_NEW_WEB_ICON_155_155.pngEgy általam már régóta használt alkalmazást mutatnék be Nektek röviden. A SkyView egy olyan alkalmazás, ami a készülék kameráját használva prezentálja nekünk az univerzumban fellelhető csillagokat, bolygókat, csillagjegyeket, valamint a műholdakat is megjeleníti. A program használata egyszerű, pillanatok alatt megtanulható a kezelése, hiszen a kamera képét használva kiterjesztett valóságban (augmented reality) tárja fel elénk az univerzum rejtelmeit. A használathoz elég forgatni a készüléket, majd a kívánt objektumra bökve megjelenik az információ az adott csillagképre, bolygókra vonatkozóan - sajnos csak angolul. A SkyView ingyenesen tölthető le a Samsung Apps webáruházból, és Wave, Wave II, valamint Wave 3 eszközökre telepíthető fel, rendszerkövetelménye pedig bada 2.0+.

Leírás

Miután betöltött a program, egyből a "csatahelyen" találjuk magunkat, számunkra 3 fontosabb lehetőséggel ellátott ikonnal. Haladjunk is sorban: a bal felső sarokban található csavarkulcs ikonja rejti a beállításokat, ahol a "rétegek", a "kijelző", a "hely", egy beállítások visszaállító parancs, egy bevezető és egy súgó menüpont kapott helyett. A rétegeknél (Layers) be tudjuk állítani, hogy miket jelenítsen meg a program: a Nap, a Hold, bolygók, törpebolygók, műholdak, csillagok, továbbá csillagképek. A kijelző (Display) menüpont alatt a horizontális vonalakat, illetve a GPS koordináták megjelenítését tudjuk beállítani. A hely (Location) menü alatt megadhatjuk saját helyzetünket manuálisan, vagy automatikusan, utóbbihoz szükséges lesz engedélyezni a készülékben a Menü-Beállítások-Hely beállítások alatt a SkyView programot. A helyzetünk megadása után az alkalmazás nagyjából már be tudja saccolni, hogy melyik objektum merre helyezkedik el tőlünk. A további beállítások itt számunkra már nem lényegesek annyira, mivel a visszaállítás, a bevezető és a súgó nem tartalmaz érdemben információt.

IconImage_20111024154703752_NEW_WEB_SHOT1_HALF_1.png

Tovább haladva, a jobb felső sarokban az óra ikonra kattintva megadhatjuk a rendszeridőt, ami szintén történhet manuálisan és automatikusan is. A jobb alsó sarokban lévő keresés gombra kattintva pedig - igencsak meglepő módon - az egyes bolygók, csillagok, csillagképek és műholdak között kereshetünk. Meg kell hagyni, a kínálat igencsak nagy! A keresett objektumra kattintva a kijelző egyből a főképernyőre ugrik, ahol egy kis nyíl segít bennünket az orientálódásban. Egyébként halkan jegyzem meg, innen tudtam meg, hogy a Hubble űrteleszkópot 1990-ben küldték fel a világegyetembe, szóval tényleg sok információval rendelkezik az alkalmazás. : )

IconImage_20111024154703752_NEW_WEB_SHOT3_HALF_1.png

Letöltés

A SkyView elérhető más rendszerre is, de sajnos csak iOS-re, ahol van ingyenes és fizetős verziója. Android-ra ettől a kiadótól nem jelent meg az alkalmazás (aki mégis megtalálja, az vendégem egy lapos tányér szódavízre).

Samsung Wave, Wave II, Wave 3
samsungapps.png

Videó

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!