Samsung Galaxy Note II

A 2011 szeptemberében bemutatott Samsung Galaxy Note létjogosultságában akkoriban sokan kételkedtek, de az eladások a gyártót igazolták. Ezután nem csoda, ha a továbbfejlesztett verzió, a Galaxy Note II is nagy sikernek örvend. Az ünnepek alatt ezt a készüléket tesztelhettük a Samsung Magyarország jóvoltából.

_DSC0001.JPG

Külső:

Első ránézésre a telefon, vagy divatos nevén "phablet" számomra haszontalanul nagynak tűnt 151.1 x 80.5 x 9.4 mm-es méreteivel, nehezemre esett elképzelni, hogy kényelmesen tudom majd használni az apró kezeimmel. A készülék szinte teljes frontfelületét elfoglalja az 5,5 hüvelykes HD felbontású Super AMOLED kijelző. A ki- és bekapcsoló/ feloldó gomb a jobb oldalon, a telefon középvonalától kicsit feljebb, a hangerő szabályozó ugyanilyen magasságban a bal oldalon található. Ezek a gombok kissé érzékenyek, és használat közben képesek megviccelni a felhasználót. Felül a 3,5-ös Jack, alul a töltőnyílás és az S pen foglal helyet. A hátlap egyszerű, felülre 8MP-es kamera LED vakuval, alulra pedig hangszóró került.

_DSC0003.JPG

Hardver, szoftver:

A készülék processzora elég erős, hiszen négy Cortex-A9 mag 1.6 GHz-en pörög 2 GB ram társaságában, a grafikus megjelenítésért Mali-400-as GPU felel, így nem okoznak neki gondot a HD filmek, sem a játékok. A készüléket 4.1.1 Jelly Bean rendszerrel adták ki, de mostanra már frissítették 4.1.2-re és valószínűleg még érkezni fognak további verziók. 

Screenshot_2013-03-28-21-04-10.png Screenshot_2013-03-28-21-30-20.png
Screenshot_2013-03-28-20-45-26.png Screenshot_2013-03-28-20-41-52.png

A Samsung rengeteg előre telepített alkalmazással adja a készüléket, mint például az "S jegyzet", amiben saját magunk állíthatunk össze kis képekkel, rajzolt ábrákkal kiegészített jegyzeteket. A program tartalmaz alap sémákat, amelyek segítenek egy recept, vagy tanórai jegyzet elkészítésében. Screenshot_2013-04-02-22-16-57.png

Multimédia:

A készülék méreteiből adódóan a mozgóképek igen élvezhetőek, simán végignézhető egy hosszabb film is, a kép éles, a színek telítettek, és nem törpülnek hangyaméretűvé az alakok egy csatajelenet során sem. A hangerő is rendben van, egy kedves, a dobhártyánk védelmére intő tanács jelenik meg, ha 10-es hangerő fokozat fölé kapcsolunk. A 8 MP-es kamerával bármikor értékelhető képeket készíthetünk, a szoftver okos, rengeteg beállítási lehetőséggel, egyszerű sorozatfelvétel funkcióval. Állítható többek között az ISO érzékenység, és a fénymérés is. Videót 1080p-ben, 30 fps-el képes rögzíteni.

_DSC0004.JPG

Akkumulátor, tartozékok, összegzés:

Az akkumulátora meglepő módon sokáig üzemképes, nálam netezés, filmnézés, játék mellett két napig is bírta töltés nélkül. Mivel mi csupán csak a készüléket és a töltőt kaptuk tesztelésre, így a tartozékokról nem tudunk véleményt mondani, de tudjuk, hogy fülhallgató biztosan része az alapcsomagnak.

_DSC0007.JPG

Az első benyomásom után kellemeset csalódtam, rövid idő alatt megszerethető ez a nem szokványos méret, hamar rááll az ember keze a phablet használatára. Az ünnepek alatti vonatozások alkalmával jó szolgálatot tett, hiszem kényelmesen tudtam böngészni, filmet nézni, nem kellett a laptopot cipelnem, csupán ilyen célból. Ajánlani tudnám azoknak, akik sokat vannak úton és nem szeretnének sok kütyüt magukkal vinni, viszont fontos számukra a jól kihasználhatóság és a kényelem.

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!