3DMark - teszteld mobilkütyüdet!

Tesztprogram bemutató Sony Xperia Z-vel és Samsung Note II-vel

mark3d.pngRengeteg tesztprogram van, melyekkel le tudjuk tesztelni kütyüinket és a kapott eredmények alapján, el tudjuk helyezni őket a mobil készülékek ranglistáján. A blogban is olvashattatok már több készülék tesztet, ahol láthattátok 3-4 tesztprogramot is lefuttattunk, hogy be tudjuk nektek mutatni; a tesztelendő kütyü egy magas, prémium minőségű, vagy inkább a belépő, középszintű készülékek sorába tartozik. Tegnap jelent meg a 3DMark tesztprogram legújabb frissítése, mely hihetetlen látványával, rengeteg részletes adatával, beállítási lehetőségeinek széles tárházával (prémium verzió) lenyűgöz  minket. Ez egy olyan tesztprogram, mely mind a laikusoknak, mind a profiknak új információkat, frenetikus audiovizuális élményt jelenthet.

A 3D Mark tesztprogram sokaknak ismerős lehet, ugyanis meghatározó a tesztprogramok piacán. Már 1997-től találkozhattatok vele PC-iteken. Amikor 2000 környékén először kipróbáltam elragadott a tesztprogramban található játékok, tesztvideók grafikája, a hihetetlen 3D-s élmény. Szinte érezni lehetett, ahogy tesztelés közben teker a processzor, erőlködik a videokártya, ’izzad’ a memória. Hosszú - hosszú évek elteltével Androidos kütyüinken is kipróbálhatjuk, hamarosan jön iOS-re és WindowsPhone-ra is
A Futuremark fejlesztőcég széles skáláját nyújtja a különböző tesztelési helyzetekre, kifejlesztett programoknak, mi most egy általános verzióját fogjuk megnézni a 3DMark-nak, a 3DMARK The Gamer’s Benchmark-ot.

Miért érdemes kipróbálni a 3DMark-ot?

  • Több mint 1000 különböző Androidos kütyüvel kompatibilis
  • Hasonlítsd össze saját készülékedet a leggyorsabb, legjobb pontot kapott kütyükével
  • A legjobb és a legerősebb, legújabb hardvereket alávetheted a legkeményebb Ice Storm Extreme tesztnek
  • Rengeteg információ és folyamatos vitaáradat a gyártó honlapján lévő fórumokban
  • A kapott pontok alapján be tudod definiálni, milyen top játékok, nagy teljesítményt igénylő alkalmazások indulnak el készülékeden
  • A világ legnépszerűbb Benchmark app-ja most Android-odon, később iOS-en és WindowsPhone-on
  • Látványos, grafikus környezetben zajló mérés
  • Professzionális szintű diagnosztikai eszközök, 8 fő tesztérték a demóban is
  • Már az ingyenes alapverzió is komoly szolgáltatásokat nyújt
  • A beépített statisztikák révén Androidos, iOS-es és Windows-os mobil eszközöket is össze tudsz hasonlítani
    unnamed (1)_343x193.png unnamed_343x193.png

Hardvernyúzás elképesztő grafika és terhelés mellett 

Bizony érdemes már a letöltésnél is odafigyelni, ugyanis egy közel 300 MB-os (283MB) app-ról van szó. A felesleges letöltés elkerülése végett már most megkapjátok a minimális hardverigényt:

  • Minimum 1 GB memória,
  • A grafikus chip minimum Opengl 2.0 ES kompatibilitást biztosítson!
  • Legalább 300 MB tárhely!
  • Minimum Android 3.1 vagy újabb!
  • Javallott a 2 magos processzor
    unnamed (2)_343x193.png unnamed (3)_343x193.png

Amint vége a harmadik grafikai tesztnek, kiderül, jól választottam-e mobiltelefont...

Ha kicsi az adatforgalmi limited, vagy nem találsz WiFi lehetőséget töltsd le, innen a gyártó honlapjáról számítógépedre és másold át mobil kütyüdre!

Tesztelj!

Sajnos az én saját Sony U telefonom kevés volt ehhez a programhoz, ezért 2 YouTube videóval mutatnám be a tesztprogit. Első videón egy Sony Xperia Z telefonon láthatjátok az Ice Storm tesztet, melyet, a második videón egy Samsung Galaxy Note II-n az Ice Storm Extreme teszt követ. Mindkét telefont mi is teszteltük az Sony Xperia Z-ről itt a Samsung Galaxy Note II-ről itt olvashattok.

Tesztvideók

Sony Xperia Z -Ice Storm teszt

A videóból láttuk, nagyon egyszerű kezelni a programot és hihetetlenül látványos. Az Ice Storm teszten 9016, az összesítetten 9605 pontot kapott a készülék, amely az egyik legjobb helyre került, előtte a HTC One mögötte az LG Optimus pro foglal helyet. Részeredmények a videóban 5:15-nél.

Samsung Note II-Ice Storm Extreme teszt

A Samsung Note II-n az Ice Storm teszt Extreme verzióját futatták, amely sokkal jobban igénybe veszi a készülék erőforrásait, mint a sima Ice Storm teszt, 2907 pontot kapott az Ice teszten, összesítve 2516 pont lett a végeredmény. A készülék a Samsung Galaxy S III és a Samsung Galaxy Note II CDMA közé került be. Részeredmények a videóban 5:10-nél.

Kedvcsináló kisvideó - ez most játék vagy tesztprogram :)?

Paraméterek

Mobil operációs rendszerek: Android 3.1 vagy újabb, iOS-es és WindowsPhone-os verzió hamarosan
Ár: az alapverzió Androidra ingyenes, fizetős (még nem lehet tudni részleteket)
Telepítési méret: Androidra 283 MB
Letöltési lehetőség: Androidra:playstore-icon.png
Weboldal: http://www.futuremark.com/benchmarks/3dmark
Értékelésem: 5 / 5* (Nagyon jó és látványos programot kapunk, de csak erős a hardverigényeket kielégítő mobilkütyün használjuk!)

Teszteld mobil kütyüdet, és ha jó kürtöld világgá !

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!