Hordozható mobiltöltő a SONY-tól

Praktikus, hiánypótló eszköz az energiaéhes kütyük világában

Napjainkban a mobil eszközök hihetetlenül gyorsan fejlődnek, egyre nagyobb, jobb kijelzők, elképesztő gyorsaságú processzorok, szuper kamerák kerülnek készülékeinkbe. A kütyük diadalmenetét az akkumulátorok fejlődése nem tudja követni, erős használat mellett akár pár órán belül lemerülhet telónk, tabletünk. A legrosszabb, hogy gyakran fontos helyzetekben mond csütörtököt az akksi ereje, nem tudjuk szeretteinket, munkatársainkat elérni. A SONY egy új USB-s praktikus, hordozható mobiltöltővel a SONY CycleEnergy for SMARTPHONES-szal hosszabbítja meg szeretett kütyüink akkumulátorának üzemidejét.

Külcsín, külső jellemzők leírása
A doboz mélyén

A hosszúkás színes, hasznos információkkal teleírt dobozt kibontva előtűnik a kisméretű (28 x 125 x 26.5 mm), könnyű (87 gramm) fehér hengeres hordozható mobil töltő. Az mobiltöltő mellett található egy rövid, szürke USB kábel, egyik végén egy klasszikus USB, másik végén egy mini USB csatlakozóval. A dobozban még találunk 2 vastag összehajtogatott használati utasítást 27 nyelven, a magyart is beleértve.

170390_343x249.png 201248_343x249.png

Bemutatkozik tesztalanyunk - letisztult, egyszerű dizájn, kompakt, praktikus kivitel

Részletes bemutató videó - kidobozolástól a használatig

Paraméterek

A strapabíró, kellemes fogású, kézben elférő, lítium ionos mobil töltő kapacitása mintegy 2000 mAh. Ha teljesen lemerült kb. 5,5-6 órába telik feltölteni. Telefontípustól függően mintegy 2,5 - 7 óra plusz üzemidővel hosszabbítja meg mobilunk üzemidejét, kb. 1 óra áramellátási ideje alatt. Természetesen a töltővel nem csak Sony telefonok, hanem más márkák készülékei is tölthetőek, fényképezőgépet, videokamerát és mp3 lejátszókat is tölthetünk vele, a fontos hogy legyen mikró USB bemenet a töltendő kütyün. A Sony mintegy 500 feltöltést garantál az eszközzel. 0 fok alatt és 35 fok felett nem ajánlott a készüléket használni, az előzőekben ismertetett paraméterek ezen esetben nagyon eltorzulnak. A SONY webáruházában 25 Dollárba kerül a készülék.

201258_343x249.png 172003_343x249.png

Hagyományos USB csatlakozó a töltö tőltéséhez - micro USB csatlakozó az energiaéhes mobil eszközöknek

Használat, teszt

Ha tölteni akarjuk a készüléket, bedugjuk a töltőbe a mikro USB kábelt, az USB részt pedig számítógépünkbe vagy laptopunkba (sárga led felvillan). Amikor feltöltött a kütyü, kialszik a sárga fény, ekkor leválasztjuk. Következő lépésben átdugjuk az USB kábelt a töltőbe, a mikro USB csatlakozót pedig bedugjuk a telefonba (zöld led felvillan). A töltő töltöttségi szintjét a sárga led villogásának gyakorisága mutatja.

201253_343x249.png

Használat közben - Sony hordozható töltő a  ring bal sarkában és kihívója a Sony U mobiltelefon a másikban

Bedugtam a számítógépembe a töltőt, mely több mint 5 óra alatt teljesen feltöltött, utána pedig 10 %-ra lemerült SONY U telefonom mikro USB bemenetéhez csatlakoztattam. A teszthez tudni kell, hogy a Sony U akkumulátora 1290 mAh-s lítium ion akku, a töltő kapacitása 2000 mAh. Telefonom egy óra alatt 97 %-ra töltődött fel. Mikor lemerült teljesen a telefon újra ráraktam a töltőt ekkor 2 %-ról 45 %-ra töltötte fel és teljesen lemerült a mobil töltő. Következő napokban többször megismételtem a tesztet a töltök kb. másfélszer tudta feltölteni telefonomat.

Megjegyzés: a Sony U telefon akku-kapacitása aránylag kicsi, erősebb komoly telefonoknál valószínűleg kb. egy feltöltést produkálna a töltő.
Az hogy a töltő 2000 mAh, a telefon 1290 MAH nem azt jelenti, hogy egyszer 1290 utána 710 mAh-val tölti fel a telefont, ugyanis a folyamat során keletkeznek veszteségek, valamint meghatározóak a külső körülmények pl.: hőmérséklet, töltendő készülék típusa, töltöttségi foka stb.

Összegzés

Egy nagyon praktikus és hasznos készüléket tervezett a SONY, mely a dizájnt, használhatóságot, funkcionalitást tekintve is kiváló darab. Az ár/érték arányát tekintve nem lehet semmi panaszunk. Mobilkütyükkel körbevett világunk egyik legégetőbb problémájára az örökös akkumulátor üzemidő rövidségére adott profi megoldásnak tekinthető. A készülékről nem tudok rosszat mondani, mindössze egy dolog hibádzik; hamarosan vissza kell adnom megszeretett tesztalanyomat a szerkesztőnek:).

201238_343x249.png

További információk / weboldal
http://www.sony-mea.com/product/cp-els

Végre nyugodtan játszhatok, nem kell félni, hogy lemerül az akksi és nem ér el a barátnőm :)!

Köszönet a Sony Mobile Magyarországnak a készülékért!

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!