Veletech kiállításon jártunk

Egy valóban színvonalas kiállításban volt részünk

Mint azt már tudja mindenki, tegnap volt a Veletech kiállítás, melyet a Mobilaréna és a Prohardver rendezett a Millenárison. Bár senki sem köszönt ránk az olvasók közül, erősen remélem, hogy mind ott voltatok, és körülnéztetek rendesen. Ugyanis a geek-ek számára (márpedig azt hiszem, mi itt mind azok vagyunk) ez az egy valódi kiállítás létezik Magyarországon. Lássuk hát, milyen volt nagy vonalakban.

veletech_5.jpgBejutásra várva...

Megérkezésünk után elsőként a sajtószobába vezetett az utunk, ahol bemutatókat tartott néhány mobilgyártó. Személy szerint az Alcatel és a Huawei tájékoztatóján vettem részt. Sikerült is felvenni a kapcsolatot a két céggel, így hamarosan találkozhattok a blogon a két gyártó híreivel, és készüléktesztjeivel. Ezen kívül ígéretet kaptam még a Blackberry, az Evolveo, és a Firefox képviselőitől is hasonló együttműködésre.

veletech_12.jpgAz Alcatel koncepciója a sajtótájékoztatón

Eközben persze a nagyközönségnek is voltak előadások a földszinti színpadon, elsőként is a Microsoft előadása jött volna - már ha az előadó vette volna volna a fáradtságot, és megérkezett volna. A Samsung, a HTC, és a többi előadó rendben megtartotta az előadását. Érdekességeket meséltek, de ezzel nem is untatnálak titeket, akit érdekelt, ott volt, és meghallgatta.

veletech_13.jpgHuawei sajtótájékoztató

Ami sokkal érdekesebb volt, az a rengeteg kiállított kütyü, megjelent saját standdal a Samsung, a HTC, a Huawei, az Alcatel, az Evolveo, a WayteQ, a Microsoft, a Blackberry, és még sokan mások, mindegyik készülékek garmadával, mindegyiket kézbe vehettük, és kipróbálhattuk. A Nokia standja is ott volt, egy darab kipróbálható Lumia 620 telefonnal. Komolyan mondom, délután háromra körülbelül már a fejem zsongott a sok telefontól, olyannyira, hogy már kevertem a márkákat :-)

veletech_14.jpgA Samsung előadása

A Telenor app szigeten sikerült értékes appokat találnunk, amiket vagy már bemutattunk, vagy majd ezután fogunk, hiszen mindegyik megérdemli, hogy foglalkozzunk vele. Volt még számítógépház modding verseny is, ahol több jó és kevésbé jó ötletet láttunk a számítógépek átalakítására. Retro számítógépek és játékgépek is voltak kiállítva. A tavalyihoz képest jóval nagyobb területen megtartott kiállításon érzésem szerint sokkal többen is voltak, de ez majd a végén derül ki. Mind jól éreztük magunkat, olyannyira, hogy a héten részleteiben is be fogunk számolni a látottakról.

Képek: Mobilaréna

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!