Mazement - aranyos ügyességi játék

Szabadítsd ki társaidat a szögletes lények fogságából

Icon.pngMint azt szombaton megígértük, bemutatjuk nektek részletesen a Mazement nevű ügyességi játékot. Az alap sztorija nem túl különleges, de az aranyosságához mindenképpen hozzátesz. Az első indításkor egy intro mutatja meg nekünk a történetet, ahol megtudjuk, hogy egy kis faluban különböző formájú lények élnek békében, viszont egy piramist folyamatosan piszkáltak a lufik, ezért az összes íves formájú lényt börtönbe záratta. Az egyetlen módja a szabadulásuknak mi vagyunk, mert valahogyan sikerült kiszabadulnunk a börtönünkből.

A varázstorony szintjein kell végighaladnunk úgy, hogy minél rövidebb idő alatt teljesítsük a pályákat, az összes társunkat ki kell szabadítani, valamint érdemes felszedni az összes érmét a pályáról, mert a későbbiekben nagy segítséget nyújthatnak, de erre majd kicsit később visszatérek. Az első pályán megtalálhatjuk, hogyan kell irányítani magát a játékot, vagyis a karakterünket a készülék döntögetésével irányíthatjuk, a jobb alsó sarokban található gomb segítségével ugorhatunk, valamint ha nagyon precízen kell mozognunk, akkor a képernyőt bárhol nyomva kell tartani (lehetőleg ne ott, ahol gombok vannak :-)), így szinte teljesen megállunk.

1.jpg 2.jpg

A harmadik küldetésnél találkozunk először a nagy ugrással, amit külön kell felszedni. A segítségével nagyobb távokat tehetünk meg, illetve a magasabban található érméket is megszerezhetjük. Ennél nagyon oda kell figyelni, hogy hova érkezünk, mert könnyű mellé ugrani. És akkor most visszatérünk az érmék szerepére. A harmadik pálya után elérhetővé válik egy bolt, ahol lehet venni az összegyűjtött érmékből nagy ugrást, illetve a további pályákon előforduló másfajta kiegészítők után a lista bővül.

3.jpg 4.jpg

Nekem személy szerint nagyon tetszik a játék, bár egyetlen gondom van vele, mégpedig az, hogy alaphelyzetben közel vízszintesen kell tartani a készüléket, hogy egy helyben maradjon, vagy legalábbis lassan guruljon, egy kalibráló lehetőség igazán elfért volna a beállításoknál, de ezen kívül tényleg egy aranyos kis játékról van szó, ami most már 1,79 Euróért vásárolható meg az App Store-ból.

5.jpg

Letöltés iOS-re:

appstore-icon.png

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!