Észkerék - egy 90-es évekbeli játék újjászületése

icon.pngMegkeresett minket az Észkerék című játék újraálmodója, Püski Zoltán, és bemutatta a játékot, amiért 20-30 évvel ezelőtt rajongtak a felhasználók. Mivel tetszik a program, ezért szívesen adunk helyt neki. Azért a háttérzene 8 bites monotonitása nekem kicsit zavaró volt, és szívesen venném, ha kikapcsolható lenne, a játék összességében nagyon jónak mondható. Lássuk tehát, hogy saját szavaival hogy mutatja be az alkalmazást.

Belém költözött a kisördög!

Emlékszünk még a 90-es évek elejére, a monokróm monitorok, floppy meghajtók időszakára. Amikor DOS volt még minden PC-n. És „Észkerék”. Jómagam, ahol anno géppel találkoztam, legtöbbjén ott volt a játék, munkahely, gépterem, otthon.

1.png

És most, 2013-ban újra tekerhetjük a kereket (ami valójában oszlop) Androidos telefonunkon. A játék új köntösben igyekszik visszaadni az eredeti klasszikus hangulatot, legyen szó zenéről, látványról, vicces beszólásokról.

Az eredeti ötlet a TV-ből ismert Szerencse-kereken alapszik. Humor, szójáték, pontgyűjtögetés, mi kell még?

3.png

A gép ellen játszhatunk (egy vagy két játékos), és egy feladványt kell kitalálni. Ehhez mássalhangzókat kell tippelni, amiért pontot kapunk, ha az adott betű megtalálható a feladványban. Hogy mennyi pontot? Az attól függ, mennyit gurítunk a tippünk előtt. Vigyázzunk azonban, mert nemcsak pontokat lehet gurítani, hanem felezőt, de akár nullázót is. Ha tippünk nem jön be, akkor a következő játékos jön. Lehet magánhangzót is venni, de ez pontba kerül. Cserébe nem probléma, ha nincs találat. Az adott körben összegyűjtött pont csak a helyes megfejtőnek íródik jóvá, a többiek nem kapnak semmit. Ezután jön is a következő kör. Egy játék összesen 13 körből áll. Vigyázzunk, a gép szintről-szintre okosabb!

4.png

A feladványokat egy központi (folyamosan frissülő/bővülő) adatbázisból tölti le a program a játék kezdetekor. Amennyiben végigjátszuk az összes kört, pontszámunkat feltölthetjük az Észkerék Örök Ranglistába.

5.png

Bármilyen hibát, ötletet szívesen fogadunk az eszkerek@outlook.com címen.

Letöltés Androidra:

playstore-icon.png

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!