A folyamatosan tanuló energia spóroló

Qualcomm BatteryGuru

unnamed.pngA mai okostelefonok teljesítményben felveszik a versenyt a laptopokkal is, és a kijelzőjük már full HD felbontást elérték, viszont ezt a fejlődést sajnos nem követték az akkumulátorok, így nap végére könnyen lemerülhet a telefonunk, de akár erősebb igénybevétel esetén már a nap közepén is jelezhet a készülék, hogy kell egy kis áram. Erre próbált egy megoldást alkotni a Qualcomm. A Snapdragon™ BatteryGuru egy folyamatosan tanuló és az igényeknek alkalmazkodó alkalmazás, ami segít abban, hogy minél tovább kitartson az akku.

Az alkalmazás elsősorban Qualcomm processzoros készülékekhez készült nem tudom, hogy más fajtával is működik-e, de nekem ilyen van így kipróbáltam. Telepítés után a program nem enged szinte semmit sem csinálni, csak a tutioralt lapozhatjuk végig, amiben leírja mire is jó az alkalmazás. Ezután kicsit több mint két napig csupán tanul a készülék, és figyeli hogy hol használjuk a Wi-Fi-t és egyéb dolgokat, amik lekapcsolásával sok energiát meg tudnánk spórolni. Közben az értesítési sávon folyamatosan ott a kis ikon, hogy ő bizony fut.

2013-06-06_22-44-17.png 2013-06-06_22-45-32.png

Miután letelt a tanuló idő élvezhetjük az extra energiát. Már egy hete használom és a fél napos akku idő mostmár bőven kibírja az egy napot, és ennek nagyon örülök. Ahol tudja hogy nem szoktam Wi-Fi-t használni ott lekapcsolja, és a szinkronizációk is kicsit ritkábbak, de ez nem feltétlen gond, hisz minden alkalmazásra külön állíthatjuk be. Nekem bevált az app, és mivel folyamatosan tanul, így ha újabb helyekre megyünk ahol van Wi-Fi akkor azt is megjegyzi és ha újra arra megyünk bekapcsolja hogy tudjunk csatlakozni. Próbáljátok ki ti is.

Letöltés Androidra
playstore-icon.png

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!