Sebesség tesztelő alkalmazást adott ki a Microsoft Research

Na, ki a király?

Tudni szeretnéd, milyen gyors az Internet-kapcsolatod? Nyugodj meg, szinte mindenki tudni szeretné, már csak azért is, mert állandó e-pénisz méricskélés tárgya, hogy bezzeg nekem százhúsz per, és nem a vérnyomásom. Okos telefonokra egy ideje már vannak mindenféle méricskélő szerkentyűk, most a Microsoft fejlesztői a Windows 8/RT rendszerre is odatettek egyet. Még nem teszteltem, mivel elég friss, és majd csak otthon tudom kipróbálni, de aki esetleg addig letölti, megoszthatná velünk a tapasztalatait.

Network-Speet-Test-app-620x300.jpgA hasonló lehetőségekhez képest ez az alkalmazás ne egyszerűen csak a kapcsolat sebességét méricskéli szerverekről le- és szerverekre feltöltéssel, hanem bizonyos gyakori tevékenységeket is megpróbál szimulálni, mint online zenelejátszás és videóhívás, és az azok közben mért átviteli adatokat is megjeleníti egy ügyes kis ábrán.

A későbbi reklamációk elkerülése kedvéért fontos tudni, hogy az alkalmazás elküld az eszközünkről és az Internet-kapcsolatunkról egyes (személyhez nem köthető) adatokat a Microsoftnak. Erről természetesen kapunk tájékoztatást, amit érdemes figyelmesen elolvasni.

Forrás és illusztráció: Microsoft-News via WinMagazin

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!