Megérkezett a Nokia Lumia 625

A Nokia bemutatta eddigi legnagyobb méretű telefonját, mely 4,7 hüvelykes kijelzőjével és 480x800 pixeles felbontással szeretne hódítani. 

Bár a kijelző felbontása ezen a méreten nem túl acélos, ne feledjük el hogy egy középkategóriás készülékről lenne szó, melybe LTE modult is szereltek szóval az internet sebességével sem lehet probléma.

Nokia-Lumia-625-Windows-Phone-8-Amber-announced-price-launch-2.jpg

A telefon kisebb változtatásokkal örökölte a 620 formatervét csak a képernyő mérete nőt 3,8 hüvelykről 4,7 hüvelykre amit sajnos a felbontás nem követett így a képpontsűrűség 201 PPI ami nem túl erős de még épp belefér. A kijelző egyébként IPS technológiájú amit egy Gorilla Glass 2 üveg véd a behatásoktól 

A motorházba tekintve egy kétmagos Qualcomm Snapdragon S4 SoC-pel kerülünk szembe. Ez a lapka egy Adreno 305 grafikus processzort és két darab 1,2 GHz-es órajelen pörgő Krait magot foglal magába. Ez azt jelenti, hogy 20%-kal magasabb órajelen ketyegnek a CPU magok, mint a 620 esetében, és erre a felbontásra ez bőven elég erőt jelent. A beépített rendszermemória kapacitása maradt 512 MB, míg a tárhely 8 GB. Utóbbit megtoldhatjuk microSD kártyával, így akár 40 GB-ra is feltornászható a tárhely. 

Összességében elmondhatjuk hogy a Nokia egy középkategóriás terméket dobott piacra a csúcskategóriánál megszokott kijelzőmérettel ami azt jelenti hogy már nem kell százezreket fizetni annak aki nagyméretű telefont szeretne.

Forrás: wpcentral.com

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!