Evolveo XtraTab 7 QC

Egy újabb készüléket kaptunk az Evolveo-tól mégpedig egy XtraTab 7 QC-t. A termék nagyon új, és még a magyar honlapon fent sincs, csupán a Cseh oldalon találtam meg. A készüléken Android 4.1 fut, ami nem a legújabb de rendesen teszi a dolgát, persze ebben a hardvernek is része van. De lássuk is a gyártó visszafogott árú 7 hüvelykes tabletét.

_DSC0048.JPG

Doboz, külső, tartozékok:

A készülék doboza a gyártótól már látott láng motívumokkal dolgozik fekete alapon. Elöl a készülék képével, míg hátul a specifikációval. A doboz hirdeti, hogy itt bizony egy négymagos készülékkel van dolgunk. A készülék maga elég átlagos külsejű, néhány érdekességgel. Szemből teljesen a kijelző uralkodik, amely 1024 x 600 pixel felbontású, a betekintési szögek átlagosnak mondhatók a kategóriájában. Jobb oldalt felül találjuk az előlapi kamerát.

_DSC0043.JPG

Jobb oldalt felül találjuk a kijelzőfeloldó gombot, alatta a fülhallgató csatlakozót, sorban a következő a microUSB  utána a töltő csatlakozó, majd a miniHDMI kicsit hátrébb pedig a microSDHC helye, majd egy újabb gomb, ami a menübe lépésre szolgál. A hátlapon középen van a gyártó logója, oldalt fent a 3 megapixeles kamera. és a hangszórót is hátul találhatjuk.

_DSC0051.JPG

A tartozékok listája nem túl hosszú, de így is kapunk extrát is. A töltő és az adatkábel mellett kapunk egy bőr tokot is. ami igazán jól jön ha visszük mindenhova.

Hardver, szoftver:

A készülék hardvere kifejezetten jónak tekinthető, négymagos processzora van melyben az ARM Cortex-A9 magok 1,31 GHz-en pörögnek. A programok számára 1 GB RAM áll rendelkezésre. A felhasználó számára 8 GB áll rendelkezésre, de ha kevés akkor megtoldhatjuk maximum 32 GB-os memórikártyával. A teljesítményigényes játékok is futnak. Tesztprogramok eredményei: Geekbench 2: 700, Quadrant:3455, Smartbench: 1577/2215.

_DSC0044.JPG

Mint már említettem, Android 4.1.1 fut a készüléken a kezelőfelület teljesen alap, és plusz alkalmazásokból sem kapunk sokat. Az Owl playert, ami egy videólejátszó program, és az ES File Explorert kapjuk, mint a nevéből látszik ez egy fájl böngésző. A működési sebességre nem volt panaszom. Egyedül az fura, hogy mivel nincsenek hangerő szabályozó programok, így a kijelzőn jelennek meg ezek a gombok is. és néha bizony az értesítések bekerülnek ezek mögé. Ez egy apró hiba, ami nem is bosszantó, csak érdekes.

Multimédia:

A készülék kamerája 3 megapixeles, és átlagos képeket lehet vele készíteni, de mivel nincs vaku így rossz fényviszonyok között nem tudunk értékelhető képet készíteni. De legyünk őszinték, miért fotóznánk tablettel? Videót csak VGA felbontásban képes rögzíteni.

_DSC0046.JPG

A készülék videókat könnyedén lejátssza, és a hangja is rendben van, mind a hangszórón, mind a fülhallgatón. Igazából semmire sem lehet panaszunk a készülékkel kapcsolatban. A zenelejátszó alap de tud mindent amire szükségünk van. 

Adatkapcsolat, üzemidő, összegzés:

A készülékben van Wi-Fi b/g/n, amivel elég stabilan fogja a jelet. és ha le van kapcsolva a kijelző akkor lecsatlakozik, ezzel rengeteg áramot spórol meg. Nekem átlagosnál kicsit jobb használat mellett 2,5 napot simán kibírt, ami elég jó a 2800 mAh-s akksis készüléktől elég jó.

_DSC0042.JPG

Mindennapi felhasználáskor egyszerűen megfelelő kiegészítő, hiszen mindent tud amit egy tablettől elvárhatunk. és nem is túl nagy, így másodlagos eszközként is magunkkal tudjuk vinni, amiben a mellékelt tok nagy segítség lehet. 

Véleményem szerint vállalható készülék megfelelő áron. Igazából az itthoni árakról nincs információnk, de azt tudjuk, hogy Csehországban 2802 CZK-ba kerül vagyis átváltva a 30 ezres kategóriát kapjuk, így ár érték arányban egy elég jó készüléket kapunk.

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!