iPhone 5S

Igazak voltak a pletykák

Mindenféle meglepetés, és sallang nélkül leplezték le az új iPhone 5S készüléket. A pletykák szinte minden részletre fényt derítettek már, így mindenről hallottunk már, csak nem voltunk benne biztosak. A legfeltűnőbb változás az elődmodellhez képest, a Home gomb körüli gyűrű, a dual-LED vaku, és már arany színben is elérhető.

gsmarena_015.jpg

Természetesen nem csak ezek változtak, hisz új processzort, az A7-et is megkapta, ami egy 64 bites chip. Ez lehetővé teszi több utasítás egyidejű futását, és jobban kezeli a memóriát is. A felhasználónak 16-64 GB belső tárhely áll rendelkezésére. A grafikus teljesítményről még nincs semmi konkrét adat.

gsmarena_018.jpg

A kamerán is fejlesztettek, így az új kamerában 5 lencsés objektív van, ami f2,2 fényerővel bír. Az Apple is nagyobb pixeleket akart, így 15%-kal nagyobb az érzékelő, így valami hasonlót kapunk, mint a HTC One-nal. A kamera alkalmazáson is fejlesztettek, és egyszerre több képet is tud fotózni, melyből kiválasztja számunkra a legjobbat vagy történhet a speciális 10 FPS sorozatfeltétel módban. Továbbá van 15 zónás fénymérés, és végre a vaku képes 1000 túnusnyi hideg vagy meleg fényt nyújtani. Végül a videó képességek közül kiemelendő a 120 FPS lassított felvétel, amit 720p felbontásban képes készíteni a készülék. Az Apple azt állítja, hogy a készülék kamerája a legjobbak közt van, és kevés fény mellett is megállja a helyét. ( Alig várok egy összehasonlítást néhány készülékkel.)

gsmarena_016.jpg

A készüléknek van ujjlenyomat olvasója is, mint már a pletykák rávilágítottak. Az új egység neve Touch ID lett, és a Home gomb lett a helye, a sérülésektől pedig zafír üveg védi, 500ppi-vel képes leolvasni az ujjlenyomatunkat. A készüléket be lehet állítani több ujjlenyomatra is, és az Apple azt mondja ezeket a lehető legbiztonságosabban tárolja. (Újabb adatok az NSA-nek.)

gsmarena_013.jpg

Árakat tekintve a szokásos Apple árazást látjuk, hisz a legkisebb 16 GB-os modellért 199 dollárt, a 32 GB-os modellért 299 dollárt, a 64 GB-os modellért pedig 299 dollárt kérnek el kétéves szerződéssel. Az előrendelni szeptember 13.-ától lehet, és 20.-án már kapható is lesz az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Kanadában, Kínában, Franciaországban, Japánban, Németországban, Szingapúrban és az Egyesült Királyságban. Decemberre már 100 országban lesz kapható. 

 Forrás: theverge.com

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!