HTC One mini

A kistesó sem gyenge

A HTC One kiadásakor a gyártó rengeteg elismerést bezsebelt a dizájnért és nem is ok nélkül, hisz a külső és az anyaghasználat is igazán prémium érzést keltett. Viszont egy készülékkel nem lehet kihúzni a bajból a céget, így született meg a kistesó ötlete. A készüléket ezúton is köszönjük a HTC Magyarországnak.

_DSC0008_01.JPG

Külső, tartozékok:

A doboztól nem tudok nyilatkozni, hisz demo dobozban érkezett, ám a tartozékokról annál többet tudok. A szokásos töltő és adatkábel mellett még fülest is kaptam, aminek a minősége egész jó, és mindennapok során használható, bár a vezeték eléggé vezeti a surlódásokat. 

_DSC0017_01.JPG

A készülék külsejéről nem szeretnék túl sokat beszélni, alapjaiban egy kicsinyített One. Pont annyival kisebb, hogy tökéletesen kényelmes a forgása, és kisebb kezű embereknek is ideális lehet. A készülék dimenziói 132 x 63.2 x 9.3 mm és mindössze 122 gramm ami igazán kellemes. A kijelző felbontása 720p és 4,3 hüvelykes ami igazán ideális méret lehet bárki számára. A kijelző fölött és alatt ugyanúgy megtalálható a két hangszóró a BoomSound technológiával, ami itt is hihetetlen zenei élményt ad.

A készülék oldalán van még némi változás, ami a hangerő gombokat illeti, nem a gyönyörű fém gombot kapjuk, hanem egyszerű külön álló gombpárost kapunk. Továbbá az infraportot is mellőznünk kell, így lemondhatunk a távirányító örömeiről.

Hardver, szoftver:

A készülék lelke egy Qualcomm Snapdragon 400, amiben kettő darab 1.4 GHz.en pörgő Krait 200 processzormag található, A grafikus megjelenítésért pedig Adreno 305 felel. Mindössze 1GB RAM van a fedélzeten, de hála a szoftvernek ezt sehol sem érezzük kevésnek. A felhasználónak 16 GB belső tárhely áll rendelkezésre, ami sajnos nem bővíthető tovább. Természetesen teszteltük a telefont benchmarkokkal is: Geekbench 2: 1374, Smarthbench 2012: 2970/2136, Antutu: 14929, Quadrant: 6079.

_DSC0010_01.JPG

A készüléken Android 4.2.2 Jelly Bean teljesít szolgálatot, amit remélhetőleg fognak frissíteni tovább is. Természetesen a HTC legújabb Sense felülete köszön nekünk vissza, annak minden szépségével, és kezelhetőségével. Ez is teljesen ugyanolyan, mint a One esetében. Megkapjuk a nagy újítás BlingFeedet is, ami személy szerint az egyik legjobb feature, amit nyújthat egy készülék.

2013-09-19 07.33.26.png 2013-09-18 08.42.44.png

 

Multimédia:

A készülék a Oneban debütált ultrapixel technológiával érkezik, és így 4 megapixeles kamerát kapunk, csak úgy, mint a nagy tesónál, ám itt nem kapunk optikai képstabilizátort, ami meg is látszódik a képeken néha. Ám a kamera sajátosságaiból adódóan fényhiányos környezetben is képesek vagyunk tökéletes képeket készíteni. A videózási képességek tekintetében, sem mutat változást a One-hoz képest, ám nem képes 720 p felbontásban 60 FPS sebességű videót felvenni. 

2013-09-14 09.21.43.png

A készülék hangja a BoomSound miatt ugyanolyan jó, mint a One-é és ezzel már lehet zenéthallgatni is, nem úgy mint más gyártók készülékeivel, de fülhallgatón keresztül még bekapcsol a Beast Audio hangjavító eljárása is, amivel teljesen leválaszthatjuk magunkat a környezetről, és élvezhetjük a zenénket.

Adatkapcsolat, üzemidő, összegzés:

A készülék képes LTE kapcsolatokra is, továbbá van itt még Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual band, DLNA, Buetooth 4.0. Tehát az elvártakat hozza, viszont sajnos a hotspot kimaradt. Az akkumulátor az unibody felépítés miatt nem cserélhető, de az 1800 mAh-s darab elég jól kiállta a próbákat, hiszen többnyire másfél napig bírta elég durva nyúzással is.

_DSC0012_01.JPG

Véleményem szerint, egy praktikus méretű, és mégis prémium érzetű készülék, mindkét nem számára tökéletes választás lehet. Főleg, ha tetszett a One, viszont nagynak találtuk, akkor jó választás lehet. A konkurens modellekkel szemben is megállja a helyét, és pont jó helyre van pozícionálva, bár az ára kicsit húzós, hiszen függetlenül 110 ezer forint körül van jelenleg.

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!