Zoom. Újratöltve: megérkezett a Nokia Lumia 1020 készülék Magyarországra

Sajtóközlemény

A Nokia bejelentette, hogy megkezdődött Magyarországon a Nokia Lumia 1020 készülék árusítása, amely új mércét állít fel az okostelefonok képalkotásában. A Nokia innovatív PureView technológiájának, a második generációs, 41 megapixeles érzékelőnek, a hat lencsés Carl Zeiss optikának és az optikai képstabilizátornak köszönhetően a Nokia Lumia 1020 készülék egy digitális kamerától elvárható élességű fotó készítésére képes. A felhasználók így professzionális minőségű fotókat és videókat készíthetnek, szerkeszthetnek és oszthatnak meg.

nokia_lumia-1020_product_image.jpgAz új Nokia Pro Cam alkalmazás használatával a Nokia Lumia 1020 készülék új alapokra helyezi a zoom fogalmát. A fotózás előtt és után egyaránt lehetőség nyílik a képek mögött rejlő személyes történet felfedezésére: a felhasználók szabad szemmel nem látható, apró részleteket is felfedezhetnek a képen. A Nokia Pro Cam lenyűgöző felhasználói felülete megmutatja, hogy a beállítások hogyan hatnak a képre vagy videóra, és egyszerűvé teszi a professzionális fényképezőgépekre jellemző funkciók használatát, amelyek segítségével a felhasználók még jobb fotókat készíthetnek.

A Nokia Lumia 1020 készülék az egyik legsokoldalúbb digitális kamera a piacon. A Dual Capture nevű új funkció használatával a Nokia Lumia 1020 készülék szerkesztésre kiválóan alkalmas, nagyfelbontású, képaránytól függően 38 vagy 34 megapixeles képek mellett egy 5 megapixeles képet is készít, amely könnyen megosztható a közösségi oldalakon.

A Nokia Lumia 1020 okostelefonnal még rossz fényviszonyok mellett is kristálytiszta képek készíthetők. A készülék alkalmas elmosódásmentes videó és sztereó minőségű hang felvételére még a leghangosabb koncerteken is, köszönhetően a Nokia Rich Recording alkalmazásnak.

nokia_lumia_1020_color_range(1).jpgA Nokia Lumia 1020 okostelefon hatalmas előrelépést jelent a mobiltelefonos képalkotás terén. 41 megapixeles érzékelőjével, veszteség-mentes zoomolást lehetővé tevő Pure View technológiával, a Nokia Pro Cam alkalmazással és az optikai képstabilizátorral a készülék a fokozza a felhasználó kreativitását és professzionális szintre emeli a fényképezést, a szerkesztést és a megosztást a mobilkészülékek között.” – fogalmazott Dankovics Tamás a Nokia Magyarország stratégiai és üzletfejlesztési igazgatója.

A HERE alkalmazások integrált helymeghatározó szolgáltatásokat kínálnak. A HERE Maps alkalmazás a LiveSight technológia segítségével a kiterjesztett valóság élményét nyújtja. Így a felhasználók gyorsabban és egyszerűbben fedezhetnek fel és örökíthetnek meg új helyeket.

A több mint 165 ezer alkalmazás, a közösségi oldalakon történő gyors tartalommegosztás és a SkyDrive tárhelyen található fájlokhoz való egyszerű hozzáférés lehetősége, vagy akár a kezdőképernyőn megjelenő élő képek beállítása a Windows Phone operációs rendszert tökéletes platformmá teszik a Nokia Lumia 1020 készülék számára.

A Nokia Lumia 1020 okostelefonra továbbá olyan applikációk is letölthetőek az Áruházból, mint például a Hipstamatic Oggl PRO alkalmazás, amelyet kifejezetten a Nokia Lumia 1020 készülékre fejlesztettek ki. Az exkluzív funkció lehetőséget biztosít a manuális fókusz és az expozíciós idő beállítására, a keret változtatására, automatikus színkorrekcióra és kettős rögzítésre, így kreatív történetmesélésre inspirál. A Hipstamatic Oggl PRO alkalmazással a felhasználók könnyedén fotózhatnak, az elkészült képeket pedig szerkeszthetik és megoszthatják az Instagram, Facebook, Flickr és Tumblr közösségi oldalakon, továbbá, az alkalmazás segítségével kapcsolatba léphetnek a világ legjobb fotósaival is.

nokia-lumia-1020-with-camera-grip.jpg

A Panagraph a Nokia készülékeken elérhető exkluzív fotós alkalmazás, amely multitouch gesztusokat használva fotómozaikot készít, úgy hogy az egyes mozaikcsempeként szolgáló fotók egy nagy képet adjanak ki. Legyen szó közösségi megosztásról vagy nagy felbontású nyomtatásról, az alkalmazás lenyűgöző képeket készít.

A SNAPCAM alkalmazással a felhasználók az életük fontos eseményeiről készült fotókat történetbe rendezhetik, az albumokat megoszthatják a barátaikkal, és pár koppintással lenyűgöző, színes fotómontázsokat készíthetnek emlékeikből, amelyek örökké velük maradnak.

A Vyclone közösségi videomegosztó platform segítségével a Nokia Lumia 1020 készülék felhasználói könnyedén szerkeszthetik, szinkronizálhatják és összeállíthatják a közös pillanatokról készült felvételeiket. A Vyclone a több felhasználótól érkező felvételeket azonnal összerakja egy elegáns, kollaboratív, több nézőpontú videóvá.

A Nokia Lumia 1020 okostelefon fehérben, feketében, valamint citromsárga színben kapható Magyarországon.

Nokia Lumia 1020

Operációs Rendszer

Windows Phone 8

HERE helymeghatározó és térképszolgáltatások

Az ingyenes és globális HERE Maps, HERE Drive+ és HERE Transit alkalmazások elérhetők az Áruházban

Kijelző

4,5” AMOLED WXGA (1280x768), 2,5 D formázott Gorilla 3 Glass, ClearBlack magas fényerővel, napsütés melletti olvashatóság, Super Sensitive érintőfelület, Nokia Glance Screen

Akkumulátor

2000 mAh, vezeték nélküli töltést támogató hátlap

Processzor

1.5 GHz dual-core Snapdragon S4

Főkamera

PureView 41 MP optikai képstabilizátorral, az érzékelő felbontása: 7712 x 5360. Nokia Pro Camera alkalmazás. Xenon vaku az állóképekhez, LED vaku a videofelvételekhez

Előlapi kamera

HD 1.2 MP széles látószög

Memória

2 GB RAM, 32 GB belső memória; 7 GB ingyenes SkyDrive tárhely

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!