Kiszivárogtak a GDR3 és a Bittersweet shimmer újdonságai

Egyre közelebb érkezünk a GDR3, majd a Bittersweet shimmer érkezéséhez, és ez óhatatlanul azzal jár, hogy egyre újabb holtbiztos információk érkeznek. Mint azt már korábban megírtuk, ami már eddig is elég biztosnak számított, az az, hogy nagy funkcióbővüléssel nem fog járni, inkább arra koncentrál a Microsoft, hogy elősegítse újabb eszközök érkezését. Néhány funkció már kiszivárgott, illetve később ez-az még szivárgott hozzá, de most került elő az első igazán teljesnek tűnő lista.

Lumia_Bittersweet_Shimmer.jpgAz új infók egy bizonyos Nazwil révén kerültek a WPCentral birtokába, aki már korábban is juttatott el efféléket hozzájuk. Ha a hírek igazak, a Microsoftnál elég sok kézbe kikerültek ezek az összefoglaló információk, tehát nem csoda, hogy ezek végül előbukkannak, de hát a szivárogtatás az mégis csak szivárogtatás. Nézzük akkor, miről is van szó!

GDR3_Screens2.png

GDR3

 • A 1080p kijelzők támogatása, ami nélkül például nem jöhetne a Lumia 1520.
 • Új processzorok támogatása.
 • Három közepes, illetve hat kis lapka lehet egy sorban minden olyan készülék esetében, aminek a felbontása legalább WXVGA (1280×768), beleértve a Lumia 920-at, 925-ö5, 928-ar, 1020-at, és persze a 1520-at.
 • Az alkalmazások bezárhatók lesznek azzal a már korábban is kiszivárgott, de itt is újra megtekinthető randa x-szel.
 • Saját értesítési hang is beállítható a szöveges üzeneteknek, voice- és e-maileknek, illetve az emlékeztetőknek.
 • A képernyő forgatásának zárása. Ilyenkor a telefon forgatásával nem fordul el a képernyő.
 • Vezetési üzemmód. Kikapcsol minden értesítést, és választható, hogy lehessen fogadni a hívásokat, illetve a szöveges üzeneteket. Állítható lesz egy automatikus válaszüzenet, hogy például „Most vezetek, de majd visszahívlak”. Állítható lesz az is, hogy a vezetési üzemmód automatikusan bekapcsoljon, ha a telefon bluetooth eszközhöz kapcsolódik.
 • WiFi csatlakozási lehetőség a telefon első indításakor, illetve reseteléskor. Vagyis ezentúl a reseteléskor történő adat és alkalmazás visszaállítás esetén nem az adatforgalmunkat fogjuk pazarolni.
 • Az Office fájlokat csatolni lehet e-mailhez (jobb későn, mint soha).

Bittersweet_Shimmer_GDR3_screens.jpg

Bittersweet shimmer

 • Az értesítések meg fognak jelenni a Glance screen is.
 • A Glance screen éjszakai üzemmódjának színe 20 lehetőség közül lesz választható, szemben az eddigi vörössel.
 • Választható lesz, hogy a Glance screen folyamatosan megjelenjen ha a telefont töltjük, szemben az eddigi állandó megjelenéssel, bár ez utóbbi már most kicselezhető, ha ilyenkor letakarjuk a telefon közelség érzékelőjét.
 • Új alkalmazások, mint az egységes Nokia Camera, vagy a Storyteller.

Windows_Phone_8_Glance_Shimmer.jpgAki követi az eseményeket, annak nyilván ennek a listának a java része nem új. Ami számukra is az lehet, az a három, illetve hat lapka egy sorban a WXVGA kijelzős telefonok esetében, mert eddig arról volt szó, hogy ez csak a 1080p kijelzős készülékek esetében lesz így. Szintén új, ugyanakkor a kívánságlistákon régóta szereplő fícsör az Office dokumentumok csatolása, aminek sokan fognak örülni, mert végre nem kell trükközni 3d party alkalmazásokkal, hogy ezt megtehessük. Szintén új információ, hogy a Glance screen esetében húsz szín közül lehet választani, a választási lehetőség ismert volt, hogy érkezni fog. Erről egy még frissebb cikkből van egy képernyőképünk is alább.

Shimmer_Glance_Green.pngFontos tudni, hogy ez természetesen nem a teljes változáslista, de a többi módosítás jellemzően valahol a motorházban történik, tehát hibajavítás, a rendszeren végzett apró simítás, és a többi, vagyis a felhasználók számára érezhető változást nem nagyon fog hozni.

A GDR3-as és a Bittersweet shimmer frissítést várhatóan a hónap során fogja bejelenteni Dubajban a Micosoft és a Nokia.

Forrás és illusztrációk: WPCentral első és második cikk Via: Windows magazin

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!