Hat új készülék, új alkalmazások és élmények - Új dizájnt és képalkotási innovációkat mutatott be a Nokia

Sajtóközlemény

A Nokia hat új készüléket, új kiegészítőket és harmadik fél által fejlesztett applikációkat mutatott be a Nokia World rendezvényen, Abu Dhabiban. A Nokia bejelentette a legelső, Windows táblagépét, a Nokia Lumia 2520 készüléket, és a nagy képernyős Lumia okostelefon-portfolió tagjait, a Lumia 1520 és Lumia 1320 készülékeket. A három új Asha modell – köztük az Asha Platform család első 3G-képes okostelefonja – az iparágvezető dizájnt, új, élénk színeket és még egyszerűbb felhasználói felületet kínál elérhető áron. A Nokia vezető képalkotási innovációjára építve, a Lumia és Asha készülékcsalád legújabb készülék sorozatával lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy úgy örökíthessék meg a környezetüket és oszthassák meg életük fontos pillanatait, ahogy korábban sosem. A Nokia olyan kiegészítőket is bemutatott, amelyek könnyebbé és szórakoztatóbbá teszik a felhasználók életét. Továbbá, bejelentette, hogy a jövőben újabb, a Nokia, valamint harmadik fél által fejlesztett alkalmazások növelik a Lumia és Asha felhasználói élményt.

1200-nokia_asha_503_group.jpg

A mobiltelefonok minden eddiginél fontosabb szerepet töltenek be a felhasználók életében, folyamatosan keresik, hogy melyik pillanatot örökítsék meg, emeljék ki vagy osszák meg menet közben.” – mondta Stephen Elop, a Nokia Devices & Services üzletágának ügyvezető alelnöke. “ A mai napon a világ minden pontján arra bátorítjuk az embereket, hogy váltsanak Nokiára. A legújabb Lumia és Asha készülékekkel az iparágban vezető dizájnt és képalkotási innovációt kínáljuk, nagyobb készülékekkel még elérhetőbb árakon. A Nokia termékek által képviselt minőség és érték folyamatosan növekszik azzal, hogy fejlesztőpartnereinkkel együttműködve a Lumia Windows Phone telefonokon egyedülálló alkalmazásokat mutatunk be. Ez az érték és minőség a világ minden táján vonzó a felhasználók számára, ezt bizonyítja, hogy a Lumia és Asha okostelefon-értékesítés 2013. harmadik negyedévében az előző év azonos időszakához képest mennyiségi növekedést mutat.”

1200-nokia_lumia_2520.jpg

Lumia innováció a Nokia legelső, Windows-alapú táblagépén – a Lumia 2520 készüléket

A Nokia első, Windows operációs rendszert futtató táblagépét, a Lumia 2520 készüléket arra tervezték, hogy a felhasználók bárhol dolgozni tudjanak: a 10,1“ méretű HD kijelző tökéletes kül- és beltéri olvashatóságot biztosít. A Nokia gazdag mobil tapasztalatára építve, a Lumia 2520 készülék egyaránt képes 4G/LTE és Wi-fi csatlakozásra, 6,7 megapixeles kameraérzékelővel és – a tabletek közül elsőként – Zeiss optikával rendelkezik. - így a felhasználók, még alacsony fényviszonyok mellett is gyönyörű fényképeket készíthetnek. A Windows RT 8.1 operációs rendszert használó Lumia 2520 készüléken biztosít magas felhasználói élményt egyszerű kezelhetőséget, valamint többféle színválasztékot és gyors töltési lehetőséget biztosít, amellyel egy óra alatt több mint 80%-os akkumulátor-töltöttséget. A Lumia 2520 készülék számos olyan egyedi szoftver újdonsággal érkezik, ami kizárólag a Lumia készülékeken érhető el. Ilyen például az exkluzív, a DreamWorks Animation csapatával közösen fejlesztett Dragon’s Adventure interaktív játék. Továbbá a Lumia 2520 tartalmazza a Nokia saját fejlesztésű, Nokia Storyteller alkalmazását, amely egyedülálló módon választja ki és kelti életre a fotókat és videókat, mintha egy térképen mesélné el a történetet. Csakúgy, mint a Nokia Video Director, amely a videofelvételek szerkesztését teszi lehetővé, így még kreatívabb videók készíthetők akár a Lumia 2520 készüléken – akár a Lumia okostelefonokról származó tartalmakból. Az integrált HERE Maps alkalmazásnak köszönhetően a Lumia 2520 az egyetlen olyan tablet, amely offline navigációval gyors és megbízható tájékozódást tesz lehetővé. A készüléken előretelepítve megtalálható a Nokia Music* exkluzív verziója is, amely a Mix Radio* funkciót is tartalmazza.

A Lumia 2520 készülék egyedi és stílusos kiegészítője a Nokia Power Keyboard. A kiegészítőbe két további USB-portot biztosít, a beépített akkumulátor pedig a használatot öt további órával hosszabbítja meg. A körkörös védelmet nyújtó borítóval a Nokia Power Keyboard egy funkcionális billentyűzetet és gördíthető chat ikon és hangulatjel-készletet tartalmaz, így a gépelés olyan kényelmes, mint egy laptop esetében. Az előre telepített Microsoft Office és Outlook programokkal a felhasználók több ügyet és egyszerűbben intézhetnek el, akár utazás közben is.

1200-nokia_lumia_2520_colorrange.jpg

A Nokia Lumia 2520 készülék fényes verziója piros színben és fehérben lesz elérhető, a matt verzióból pedig a ciánkék és fekete változat kapható majd. A táblagép várhatóan 2013. negyedik negyedévében lesz elérhető, becsült kiskereskedelmi ára várhatóan 499 dollár lesz adók és támogatások nélkül. Az értékesítés először az Egyesült Királyságban, az Amerikai Egyesült Államokban és Finnországban várható, amit rövid időn belül további országok követnek.  A Nokia Power Keyboard a Lumia 2520 készülékkel együtt lesz elérhető 149 dolláros ajánlott fogyasztói áron.

További információ a Nokia Lumia 2520 készülékről a Nokia Conversations oldalon található.

 1200-nokia_lumia_1520_group-shot_1.jpg

Keltsd életre a történeteket a Nokia Lumia 1520 és a Lumia 1320 készülékekkel

A Nokia folytatja az okostelefon innováció újraértelmezést, és most elsőként vezeti be a nagy képernyőjű Lumia okostelefonokat, a Lumia 1520 és a Lumia 1320 készülékeket. A 6” méretű kijelző és a Windows legfrissebb szoftver fejlesztései teszik a szórakoztatásra és a hatékony munkára tökéletesen alkalmassá a Lumia 1320 és a Lumia 1520 készülékeket. A főoldalon egy új csempeoszlop biztosítja, hogy a felhasználók többet láthassanak a nagyobb képernyőn. A díjnyertes Lumia design a nagyobb kijelzőkkel kombinálva, és kiegészítve a legfejlettebb kamera innovációkkal lehetővé teszi, hogy a felhasználók megörökíthessék és megoszthassák élményeiket.

A Lumia 1520 a Nokia legújabb képalkotási innovációját kínálja - a 20 megapixeles PureView kamera optikai képstabilizátorral (OIS) biztosítja, hogy gyenge fényviszonyok közepette is éles képek készüljenek. Ezen túl a Nokia Lumia 1020 készülékhez hasonlóan itt is megtalálható a pixel-oversampling és veszteségmentes zoom technológia. A Nokia Camera és a Nokia Storyteller alkalmazások mellett a Nokia lumia 1520 készülék 6”méretű, élénk, 1080p full HD kijelzővel rendelkezik, amely kimagasló olvashatóságot nyújt kültéren is. A felhasználók a beépített mikrofonok között egyedülálló hangminőséget biztosító Nokia Rich Recording segítségével élővé varázsolhatják videóikat. A beépített Microsoft Office lehetővé teszi a dokumentumok egyszerű szerkesztését és megosztását, ezzel növeli a hatékony munkavégzést.

1200-nokia_lumia_1320_group.jpg

A Lumia 1320 készülék számos felsőkategóriás Lumia innovációt egyesít egy nagy, 6” méretű, 720p felbontású kijelzőn, így a Nokia Camera alkalmazás egy újabb árkategóriában is elérhetővé válik. A számos fotós alkalmazás mellett, a Lumia 1320 készüléken elérhető a Nokia Music** alkalmazás is, amely korlátlan és ingyenes zeneletöltést biztosít reklámok nélkül. A HERE térképek és helymeghatározó szolgáltatások segítségével pedig a felhasználók a legnépszerűbb Lumia élményekben is részesülhetnek még kedvezőbb áron.

A Nokia Lumia 1520 készülék sárga, fehér és fekete, valamint fényes piros színben lesz kapható. Az értékesítés várhatóan 2013. negyedik negyedévében kezdődik, Hong-Kongban, Szingapúrban, Kínában, az Egyesült Királyságban, Németországban, Finnországban és más európai piacokon. A készülék becsült kiskereskedelmi ára adók és támogatások nélkül 749 dollár lesz.

A Nokia Lumia 1320 készülék narancssárga és sárga színekben, valamint fehérben és feketében lesz elérhető. Az értékesítés Kínában és Vietnámban várhatóan 2014. első negyedévében kezdődik, amelyet további ázsiai, indiai és európai piacok követnek majd. A készülék becsült kiskereskedelmi ára adók és támogatások nélkül 339 dollár lesz.

További információ a Nokia Lumia 1520 és a Nokia Lumia 1320 készülékekről a Nokia Conversations oldalon található.

 1200-nokia_asha_502_ds_yellow.jpg

A Nokia Asha 500, Asha 502 és Asha 503 készülékekben egyesül a gyönyörű dizájn és a gazdagabb mobil élmény

Az Asha Platform család legújabb modelljei – a Nokia Asha 500, Asha 502 és Asha 503 -  a már népszerű Asha 501 készülékkel együtt  tovább szélesítik a megfizethető árú okostelefon innováció határait. Mindhárom készülék a híres Nokia dizájnnal büszkélkedik és új, kristálytiszta kialakítással rendelkezik: az áttetsző jég hatását keltő külső és a merész színeket kínáló belső rész együtt egyszerre elegáns és tartós külsővel ruházza fel a készülékeket. A 3G-képes Asha 503 okostelefon 5 megapixeles kamerával rendelkezik, és két SIM-kártyás változatban is elérhető lesz. 

A Nokia Asha 500, Asha 502 és Asha 503 okostelefonok az Asha Platform újításaival rendelkeznek a még könnyebb kezelhetőség érdekében. Az új Asha felhasználói felület gyorsabb és egyszerűbb képmegosztást biztosít a közösségi oldalakon, így egyetlen mozdulattal hozzáférhetővé válik a kamera, és a felhasználó egy érintéssel posztolhat. A Fastlane egy második kezdőképernyőt kínál, amellyel gyorsan elérhetők a leggyakrabban használt alkalmazások is, és segíti a felhasználók mélyebb integrációját kedvenc közösségi hálózataikba. A Nokia az emberek ingyenes üzenetküldés iránti igényét figyelembe véve elérhetővé teszi a WhatsApp alkalmazást a Nokia Asha 501 készülékre és az év további részében az új Asha okostelefonokra is.

A Nokia Asha 500, Asha 502 és Asha 503 készülékek élénkpiros, élénkzöld, citromsárga és ciánkék színekben, valamint fehérben és feketében lesznek elérhetőek várhatóan 2013. negyedik negyedévében.

A Nokia Asha 500 okostelefon 2,8” méretű kijelzővel, 2 megapixeles kamerával rendelkezik, és egy SIM-kártyás valamint Easy Swap két SIM-kártyás változatban is kapható lesz. A készülék várhatóan Afrikában, Ázsiában és a csendes-óceáni térségben, Európában, Latin-Amerikában, valamint a Közel-Keleten lesz elérhető. Adók és támogatások nélküli becsült kiskereskedelmi ára 69 dollár.     

A Nokia Asha 502 Easy Swap két SIM-kártyás okostelefon 3” méretű kijelzővel, 5 megapixeles kamerával és LED villanófénnyel lesz elérhető. A készülék Afrikában, Ázsiában és a csendes-óceáni térségben, Európában és a Közel-Keleten, adók és támogatások nélkül várhatóan 89 dollártól lesz kapható.

Az 3,5G-képes Asha 503 okostelefon 3” méretű kijelzővel, 5 megapixeles kamerával és LED villanófénnyel, Corning Gorilla Glass 2 üveggel rendelkezik és egy SIM-kártyás, valamint Easy Swap két SIM-kártyás változatban lesz kapható. A készülék adók és támogatások nélküli becsült kiskereskedelmi ára Afrikában, Ázsiában és a csendes-óceáni térségben, Európában, Latin-Amerikában és a Közel-Keleten várhatóan 99 dollár lesz. 

További információ a Nokia Asha 500, Nokia Asha 502 és Nokia Asha 503 készülékekről a Nokia Conversations oldalon található.

 

Kiterjesztett innováció az applikációkon keresztül

Az alábbi új alkalmazásoknak köszönhetően a felhasználók még többet hozhatnak ki a Nokia legutóbbi Lumia portfoliójának készülékeiből: 

  • Nokia Video Director applikációval lehetőség van egyénre szabott videókat készíteni, vágni és megosztani közvetlenül a Lumia 2520 készülékről.
  • A Nokia Beamer segítségével a felhasználók könnyedén és azonnal megoszthatják élményeiket és ötleteiket - dokumentumokat, térképeket, helyszín adatokat vagy akár a kamera keresőjének képét - barátaikkal vagy kollégáikkal úgy, hogy kivetítik a telefon kijelzőjét bármely HTML5-képes képernyőre.
  • A DreamWorks Animation Dragons Adventure játéka exkluzív, az egész család számára szórakoztató élményt kínál a Nokia Lumia 2520 készüléken.
  • Instagram – a fotó- és videómegosztó közösség.
  • Papyrus és InNote – kézírásos jegyzetkészítő alkalmazások.
  • Vine – népszerű videós szolgáltatás.

 

Az Asha ökoszisztéma is több népszerű alkalmazással bővül, például a WhatsApp és Line üzenetküldő, valamint a PicFeed és PicTag fotós applikációkkal, továbbá az ESPN Sport Hub alkalmazással. 

Az új fejlesztői kínálattal, és számos, a Lumia és Asha felhasználók számára mától kezdve először elérhető alkalmazással kapcsolatos további információiért látogasson el a developer.nokia.com és a Nokia Conversations oldalakra.

 1200-nokia_lumia_1520_nokia_dc_50_wireless-charging-group-shot.jpg

Hordozható vezeték nélküli töltő

A Nokia hordozható vezeték nélküli töltőt is bemutatott, amely egyszerűbbé és gyorsabbá teszi a készülékek töltését, és biztosítja a felhasználók számára, hogy bárhol, bármikor vezeték nélkül töltsék okostelefonjaikat. A Qi ökoszisztéma előnyeit kihasználva, a Nokia DC-50 töltő kompatibilis a Nokia Lumia készülékekkel és támogatja a vezeték nélküli töltést a Lumia 1520, Lumia 1020, Lumia 925 és Lumia 920 modellek esetében. 

1200-nokia_lumia_1520_nokia_dc_50_wireless-charging.jpg

A Nokia DC-50 vezeték nélküli töltő várhatóan 2013. negyedik negyedévében lesz elérhető világszerte, becsült kiskereskedelmi ára körülbelül 99 dollár lesz.

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!