26 ezer angol szó

Tanuld meg az angol szavakat játékosan

Icon.pngNéhány napja jelent meg a 26 ezer angol szó névre hallgató alkalmazás iPhone-ra, aminek a segítségével az angol szavak memorizálása játékossá válhat, illetve fel is mérhetjük az aktuális tudásunkat. A programban jelenleg 26.861 angol szó található, ami azt jelenti, hogy nem kifejezetten adott nyelvi szinthez tudjuk tanulni a szavakat, hanem minden témakörből.

Az applikáció megjelenésében megoszthatja a felhasználókat, ugyanis akinek tetszik az új iOS 7, azoknak ez is tetszeni fog, elvégre teljesen ennek az új, leegyszerűsített dizájn szellemében készült el a grafikája. Szerencsére nem mondhatjuk el, hogy nagyon egyszínű lett a program, mint a gyári Apple alkalmazások, hiszen tele van az új dizájn által használt színkombinációkkal.

4.jpeg 5.jpeg

A játék lényege, hogy a megadott szavakat egyfajta akasztófa szerűen kell kitalálni, annyi segítséggel, hogy megadja a szónak a magyar jelentését és szinonimáit, illetve annyiban különbözik, hogy ha eltaláljuk az egyik betűt, ami benne van, akkor nem írja be rögtön a helyére, mert minden egyes betűt a megfelelő helyre kell magunknak berakni, viszont ha a szóban előfordul a betű, akkor narancssárgán írja be, ha egyáltalán nincs benne, akkor pirosan, ha tökéletesen a helyén van, akkor pedig zöld színnel láthatjuk.

1.jpeg 2.jpeg

A programon szerintem még bőven van mit fejleszteni, mert jelenleg a szavak csak a betűszám alapján vannak csoportosítva, és egy tematikus csoportosítás is hasznos lenne, illetve néha talán túl sok jelentés is meg van adva, ami könnyedén össze is zavarhat. Emiatt viszont a leggyakrabban használt jelentése akár a jelentések listájának a közepén is előfordulhat.

3.jpeg

Véleményem szerint aki szeretné bővíteni a szókincsét minden témakörben, hogy választékosabban tudja kifejezni magát, akkor igazán hasznos társ tud lenni, még akkor is, ha csak pár percünk van szabadon. Az alkalmazás 0.89 Euróért vásárolható meg az App Store-ból.

Letöltés iPhone-ra:
appstore-icon.png

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!