HTC One Max

A One szteroidokon nevelkedett testvérkéje

Őszintén szólva, kezdek megbarátkozni azzal, hogy a készülékek egyre nagyobbak lesznek igaz, a 4.3-4,7 hüvelyket tartottam eddig a legkényelmesebbnek, de azért a közelmúltban egy-két készülék rácáfolt arra, hogy egy ezeknél jóval nagyobb készülék nem is lehet kényelmes. A következő teszt alanyunkat a HTC Magyarország bocsátotta rendelkezésre, és így év végéhez közeledve, könnyen lehet, hogy idén ez az utolsó telefon, amit tesztelünk. 

_DSC0256.JPG

Tartozékok, külső:

A készülék mikor megérkezett hozzánk, még annyira új volt, hogy a demo dobozt kaptunk csak, és csupán a szokásos HTC-s fekete -piros fülhallgatót kaptuk hozzá, igen még töltőt sem. A készülék külseje nem sok meglepetést tartogat, ha az ember már fogta a One-t, igazából mintha minden szempontból megnövelték volna, hiszen a dimenziói 164.5 x 82.5 x 10.3 mm, ami egy nem kis telefont eredményeztek. Magára a külsőre nem fecsérelnék több szót, hisz ugyanaz a minőség, mint amit eddig megszoktunk, az 5,9 hüvelykes 1080p felbontású kijelző Super LCD3-mas, amire eddig sem volt panasz, viszont Gorilla Glass 3 védi, ami mindenképpen jó hír, hisz ekkora telefon nagyot tud esni.

_DSC0273.JPG

Viszont egy nagy különbség a készülék hátoldalán található. A kamera alatt az ujjlenyomat olvasó, ami nekem, révén, hogy pont úgy fogtam meg mindig a telefont, hogy odaért az ujjam, így 75 %-os pontossággal működött. Persze hidegben, mikor kesztyűben vagyunk nem túl kényelmes, de szerencsére kóddal is be lehet jutni a készülékbe. A másik nagy változás, hogy a hátlap levehető, ehhez csupán a kis reteszt kell elhúznunk és máris felnyílik a hátlap, és megcsodálhatjuk a CNC-marók munkáját. Az akksit nem tudjuk kivenni, de a bővíthető memóriának is többen örülnek szerintem.

_DSC0279.JPG

Szoftver, hardver:

Az az érdekes, hogy hiába telt el fél év az alapmodell és a Max között, mégis csontra ugyanazt a hardvert kapta, jó, oké erre sem lehet panasz, de azért egy ilyen kategóriás készüléktől elvárhatja az ember, hogy csúcs hardverrel érkezzen. Tehát a Snapdragon 600-at nem cserélték le a 800-asra, és a RAM sem hízott így marad a 2 GB, ami nem kevés, de láttunk már többet, pont a közvetlen konkurenciánál. 

2013-12-05 06.17.35.png

Szoftveresen azért belefutunk újdonságokba. A készüléken már 4.3 van előre telepítve, ami minden bizonnyal frissítve lesz, hisz a hardvere megvan hozzá. Az első nagyobb újítás a Sense 5.5, ami hoz egy pár újdonságot magával. Az 5-ös verzióval debütált Blinkfeed itt már teljesen kikapcsolható, ennek nyilván sokan örülnek. De aki szereti, annak még kellemesebb funkciókkal bővül, bármilyen RSS-t képes feldolgozni, így az összes kedvenc híroldalunkat bekapcsolhatjuk a közösségi oldalaink közé, így semmiről sem maradunk le.

Továbbá tudunk keresni a tartalmak között, így akár mindenre kiterjedő keresést folytathatunk ha nem tudjuk pontosan hol láttunk valamit. Továbbá meg jelent egy új készülék funkció a Do not disturb, vagyis ne zavarjanak, ez arra jó, hogy ha találkánk van vagy valami akkor arra az időtartamra beállíthatjuk, hogy mindent utasítson el. Vagy akár arra is jó, hogy éjszakára belőjük, és így semmi nem zavarja álmunkat, de lehet kivételeket is beállítani, mert van az a pár ember akinek bármikor felvesszük, és tudjuk, hogy akármikor nem keresnek ok nélkül.

2013-12-05 06.17.25.png

Extra szoftverek között csupán egy van ami külön említést érdemel, hisz a többit már ismerjük a korábbi tesztekből. A Scribble, ez egy jegyzetelő alkalmazás, révén a phableteket erre találták ki. Egy remek kis szoftver, és sokszor jól jön. 

Multimédia:

Ebben is a One-ból megismert Ultrapixel kamera van, vagyis kevesebb, de nagyobb pixel. Lehet, hogy ezzel a véleménnyel egyedül vagyok, de szerintem jó ez a megoldás, én nem szoktam mobillal lőtt fotókba nagyítani, de vannak akik igen, így ők valószínűleg egy 8-13 megapixeles kamerának jobban örülnek, a Nokia Pureview-ról nem is beszélve. Videót 1080p-ben simán rögzít, 720p-ben viszont akár 60 FPS-sel is dolgozhatunk. A kamera szoftver igen okos, és megjelent egy új funkció is a kettős kamera mód, igen az amikor a készítő is rajta lehet a képeken, ezt elvileg a One nem kapja meg később sem.

_DSC0262.JPG

Továbbá megvan a nagy kedvenc Zoe-is, amivel még mindig tök jól lehet szórakozni, de már tudunk gif-et is csinálni, vajon ez most újra divatos lesz? A galéria is megújult, a különböző szekciók között jobbra-balra mozoghatunk, az első a Video Highlights, ami a legutóbbi képeinkből, videóinkból dob össze egy kis montázst, aztán, a klasszikus galéria jön, a harmadik oldal a HTC Share, itt az ide felpakolt dolgainkat nézegethetjük, igaz csak 250 mega hely, ami nem sok, de ne feledjük csupán 4 megapixeles képekkel viszonylag jól ki lehet használni.  

Lejátszási szempontból simán viszi a 1080p videókat, nyilván. a zenelejátszóban megjelent a lapozhatóság, így nem kell mindig visszalépkedni, végre. Az előlapi hangszórók még mindig nagyon jók, fülessel is kiválóan szól a készülék, és örvendetes módon van FM-rádió is. 

Adatkommunikáció, üzemidő, összegzés:

Vezetéknélküli kapcsolódási lehetőségek bőségtálja a készülék, hisz van 4G igaz, hogy "csak" CAT3-mas, ami csupán 100 Mbps letöltési sebességre képes, de biztos vagyok benne, hogy ez is elég. HSPA-n 42 Mbps, ugyanez ami szintén mindenre elég útközben. Wi-Fi-ből b/g/n/ac-t kapunk, van DLNA, GLONASS-al is kommunikálni képes GPS, és persze van MHL képességekkel rendelkező microUSB-k, és távirányító funkciókra infraportunk. 

_DSC0287.JPG

Üzemidőt nézve én kisajtoltam belőle 2,5 napot is, de inkább 2 napos töltés a jellemző révén, hogy nem jó érzés, ha a nap közepén kell töltő után kutatni, mikor az embernek más dolga van. Összegezve, kapunk egy növekedési hormonokkal küzdő One-t néhány extrával, mint az ujjlenyomat olvasó, ami hasznos is tud lenni, de ugyanakkor néha idegesítő, igaz a macska mancsát nem ismerte fel ujjként, de sebaj. Véleményem szerint egy jó készülék, kicsit felnagyítva. A készülék egyetlen baja az ára, a One-hoz egyes helyeken már 130 ezer forint körül hozzájuthatunk, és a konkurencia is olcsóbb, így nehéz lesz kiugró eladásokat produkálni, de nekem tetszett, és remélem a HTC első phabletjét követik még jobbak, miután megismerték ezeket az igényeket.

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!