EVOLVEO XtraPhone 4,5 QC

A kisebbik négymagos

A kis gyártó újabb készüléke landolt nálunk, persze már nem most, hanem az ünnepek előtt. A készülék a már megismert XtraPhone 5,3 kistestvére és lényegében mindent tud, amit a nagytesó csak kezelhetőbb méretű. A készüléket az Evolveo Magyarországtól kaptuk meg a tesztre, amit ezúton is köszönünk.

evolveo xtraphone 4.5 q4 angle.jpg

Doboz, tartozékok, külső:

A készülék doboza szinte ugyanolyan, mint a már fent említett elődjéé, amivel nincs is semmi baj, egy elég felismerhető dizájnt sikerült kialakítani. A dobozban sok tartozékot találunk, ami a gyártótól már talán tendenciává is válik. A készülék feketében érkezett hozzánk ám kapunk hozzá egy fehér hátlapot is. A fekete fogása számomra kellemesebb és puhább érzetet kelt, a fehér inkább csúszósabb műanyag.

evolveo xtraphone 4.5 q4-2.jpg

A szokásos töltőfej és adatkábel mellett, kapunk egy fekete agybadugós fülhallgatót, ami hozza az elvárt minőséget. Kapunk egy fekete bőrtokot, egy kijelzővédő fóliát és egy törlőkendőt is kapunk, persze némi papiros mellett. A készülék egy lekerekített téglalap alapú, Az alján középen találjuk a töltő csatlakozót, jobb oldalon fölülről lefele a bekapcsoló és a hangerő szabályozó gombot találjuk. A tetején a jack dugó köszön vissza. Az egész készüléken körbefut egy ezüstöt csík.

A hátlapon találjuk a 8 megapixeles kamerát, ami egész jó eredményeket tud felmutatni, viszont még mindig csak szimpla led vakunk van, ám ennek sem gyenge a teljesítménye. Kicsit lejjebb találjuk a hangszórót, amit asztalra lerakva is hallani fogunk. A készülék kijelzője 4,5 hüvelykes qHD felbontású IPS panel, így sem a színekkel sem a betekintési szögekkel nem lesz gondunk. A készülék dimenziói 136.5 x 69 x 9.5 mm, ami a 150 grammos súllyal párosítva kompakt kis kütyüt ad.

evolveo-xtraphone-4.5-q4-angle-view (1).jpg

Hardver, szoftver:

A készülék hardvere ugyanaz, mint a nagytesójáé így nem ér minket meglepetésként, semmi minket. A készülék négymagos 1,5 GHz-es processzora, és 1 GB ramja van, PowerVR SGX 544MP felel a grafikus teljesítményért. A készülékben 8 GB belső tárhely áll a felhasználó rendelkezésére, melyet tovább bővíthetünk 32 GB-os microsSD kártyával. Ezzel a hardverrel igencsak gyors a kicsike. Antutu: 16369, Smartbench: 4613/3162, Quadrant: 4817, Geekbench 3: Single-core: 395, Multi-core:1268.

2014-01-06 21.28.16.png 2014-01-06 21.29.08.png

A készüléken Android 4.2.1 van előretelepítve és a gyártó semmit sem módosított a készülék kezelőfelületén. Itt lényegében jó is a Holo UI mindenre simán használható. Extraszoftverként kapunk egy KingstoneOffice-t, amivel dokumentumokat tudunk szerkeszteni. 

Multimédia:

A készülék multimédiás teljesítményével én megvagyok elégedve, A kamera szoftverben mindent tudunk állítani amire szükségünk lehet, A képek minősége ugyan nem a legtökéletesebb, de szerintem simán vállalhatóak, közösségi oldalakon való megosztáshoz tökéletesek, és manapság más nem is számít. Videót felvenni csupán 720p felbontásban tudunk, de a készülék gond nélkül lejátszik akár 1080p-s videókat is, persze a megfelelő szoftverrel.

2014-01-06 21.28.40.png 2014-01-06 21.28.49.png

 

A készülék zenelejátszója az alap andoidos aminél azért vannak profibb megoldások, de a fülessel még így is korrektül szól. A gyártó megtartotta jó szokását, és az FM-rádió-t sem hagyta ki a repertoárból, ami gyorsan be is üzemeli magát, ha automatikusan keresünk csatornákat.

Adatkapcsolat, üzemidő, összegzés:

Az első SIM-en van 3G, míg a másodikon csupán 2G van. Van Wi-Fi b/g/n szabványokat ismer, tethering és hordozható WiFi hotspot támogatás is,  GPS/A-GPS/GPS EPO is a fedélzeten van és navigáláskor elég gyorsan talál kapcsolatot míg ilyen rossz időben is, Bluetooth 4.0 is lapul a kicsikében így erről sem kell lemondani.

evolveo xtraphone 4.5 q4-1.jpg

A készüléket a tesztidőszak alatt rendesen használtam és általában másfél-két naponta kellett töltőt keresnem, így ezt átlagosnak mondanám, ami viszont nem átlagos az a készülék ára, a tudásához képest, hiszen egy elég jó telefont tudunk venni, bár azért nincs szerencséje, hisz az erős középmezőnyben indul a maga 55 ezres árcédulájával.

Képek:evolveo.eu

 

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!