LG G2

Régóta foglalkoztatott az LG G2, hiszen láttam, hogy könnyű, ugyanakkor nagy a kijelzője is. Mikor megkaptam nem csalódtam, ám egy kicsit kétkedően bámultam a hátlapon elhelyezett gombokra. Sőt bevallom őszintén pislogtam vagy 3 percet mire felfogtam, hogy mi a helyzet.  A készüléket ezúton is köszönjük az LG Magyarországnak.

_DSC0038.JPG

Doboz, Külső, tartozékok:

A készülék a dobozában érkezett, ami újrahasznosított papírból van és pont akkora, hogy a készülék és a tartozékok elfértek benne. Ráadásként kaptunk egy türkiz színű tokot is a készülékhez, de erről majd később. A készülék méretei 138.5 x 70.9 x 8.9 mm ezzel ma már átlagosnak mondható, a súlya sem valami nagy csupán 143 gramm, és valóban többször kaptam a zsebem után, hogy meg van-e még. A készülék kijelzője 5,2 hüvelykes természetesen 1080p felbontású és True HD-IPS + LCD, és valóban minden körülmények közt is tökéletesen látható. A sérülésektől pedig Gorilla Glass 2 védi.

_DSC0033.JPG

Körbejárva a készüléket nem sok dolgot találunk, hisz a gombokat a hátlapra száműzték. Alul találjuk a Jack csatlakozót, a töltő csatlakozót és hangszórókat. Bal oldalt felül pedig a microSIM helyét, ami kinyitásához egy stílusos G alakú tűt is kapunk. A hátlap anyag műanyag a jobbik fajtából, ám kicsit csúszós, így szövet kesztyűben megfogva oda kell figyelni ki ne csússzon. A kamera 13 megapixeles, és kapott egy LED vakut is. Alatta találjuk a hangerő gombok által körül ölelt bekapcsoló gombot. Eleinte kicsit furcsa volt ez az elrendezés, de gyorsan hozzá lehet szokni. Viszont a kijelző bekapcsolásához meg sem kell nyomnunk a gombot, elég kétszer rákoppintani a kijelzőre és rögtön felébred a készülék, ez egy nagyon okos dolog, mivel az asztalon nem akarom mindig piszkálni a készüléket.

Szoftver, hardver: 

A készülékben a tavalyi csúcs készülékeknél már megszokott Snapdragon 800 teljesít szolgálatot. 4 magos, magonként 2.26 GHz-en pörgő processzor, Adreno 330 GPU és 2 GB rendszermemória tartozik a kicsikéhez, ami nem gyenge cucc még manapság sem. Ez a tesztekből és a használat folyamán is feltűnik, hiszen sehol egy pillanatnyi gondolkodás minden azonnal történik. Geekbench 3: Single-core: 557, Multi-core:1452, Smartbench:9365/4301, Antutu: 29740, Quadrant: 14199.

2014-01-31 19.29.09.png 2014-01-31 19.29.58.png

A készüléken Android 4.2.2 van, persze rendesen átvariálva az LG által. Van két témánk, egyik élénk míg a másik inkább pasztell színekkel dolgozik. Kapunk egy csomó jópofa widgetet is, többek között többféle időjárás és óra widgetet. van továbbá ami a RAM felhasználást jeleníti meg, mindegyik jópofa. Rengeteg funkciót lehet gesztusokhoz rendelni, lehet lefordítással hívást némítani, vagy akár fogadhatjuk a hívást csupán annyival hogy a fülünkhöz emeljük a telefont. Állítható a betűméret, betűtípus és szükség szerint balra vagy jobbra tolhatjuk a virtuális billentyűzetet a könnyebb használat érdekében.

_DSC0021.JPG

Van továbbá vendég üzemmód, melyet külön feloldási mintával érhetünk el, és így csak korlátolt keretek között mozoghat az illető. Babrálhatunk még azzal is, hogy mikor villogjon. Tetszett még, hogy használat közben ha hívás vagy üzenet érkezett egy kis lebegő popuban lett látható és nem kellett kilépni az éppen használt appból.

A készüléken van egy csomó előretelepített app, például a jegyzetfüzet, jegyzet amik között csupán néhány ám igen fontos különbség van, míg előbbiben gyakorlatilag bármit csinálhatunk az utóbbi, tényleg csak jegyzetelésre van. A Life Square egy app ami összegyűjti minden tevékenységünket mindenhonnan, őszintén nem igazán fogott meg. Megkapjuk továbbá a Polaris Office-t is, de sajnos szerkeszteni nem tudunk vele.

2014-01-31 19.29.16.png 2014-01-31 19.31.19.png

A készüléken van infra port, így divatos távirányító funkciót is megkapta, viszont nem egyszerűen egy távirányító, hanem akár tetszőleges módon összeállított is lehet. Vagyis kiválasztjuk a funkciókat és szembefordítjuk az alap távirányítóval és összenyomkodjuk őket, és mindent eltanul a telefon. 

Kapunk továbbá egy asszisztenst is Voice Mate személyében, de inkább csak hangvezérlésre alkalmas. Aztán itt van a SmartWorld ahol az LG app válogatása található, aztán itt a QSlide, ami egy alkalmazás csomag, és minden tagja képes az éppen aktuális dolgok felet lebegni, van benne jegyzetfüzet, számológép, böngésző, tárcsázó, üzenetküldés, minden olyan ami bármikor jól jöhet.

_DSC0027.JPG

Multimédia:

A készülék kamerája 13 megapixeles és a kezelőfelülete nagyon okos, és jól kitalált egy darab. Válogathatunk különféle üzemmódok között, de a normálban szinte mindent variálhatunk. Persze van még több mód, a sporttól egészen a VR-ig. A képek rendben vannak csupán teljes nagyításban vehetőek észre hibák, de azért valljuk be nem ez a mérv adó. A színek nagyon jók, igazán életszerűek a képek. 

Videót természetesen FullHD-ban rögzít és itt is van több érdekesség, Lehet torzítani, van kettős felvételre mód, tudunk 60 FPS-sel is rögzíteni. A lejátszás nyilván nem okoz különösebb gondot a készüléknek és még kis ablakba is pakolhatjuk a filmet, és úgy is nézhetjük, vagy ha bakikra bukkanunk akár bele is nagyíthatunk, más értelmét nem nagyon látom ennek a funkciónak.

2014-02-06 13.59.11.png 2014-02-06 13.58.30.png

A készülék zeneileg is rendben van, kihangosítva is jól szól, de fülessel igazán jó. A lejátszó okos, van eq és minden finomság, akár DropBoxról is képes lejátszani a zenéinket. Nem hiányzik az FM-rédió sem ami még egy jó pont a készülék mellett.

Adatkommunikáció, üzemidő:

A készülék csúcskészülékhez méltóan minden finomsággal rendelkezik, van 4G, WLAN, Buetooth 4.0 ami támogatja a Low Energy szabványt, van NFC, DLNA, GPS. Számítógépre kötve PTP illetve MPT módban is tud kapcsolódni, persze ilyenkor tölti is a készüléket. A gyári böngésző okos, le tudjuk menteni az oldalakat képként későbbi offline olvasáshoz, továbbá tud ablakban is futni. A készülék 3000 mAh-s akkuja nem csak papíron combos, hanem napi használatban is látszik. Nálam átlagos használat mellett 1,5-2 nap között mozgott az egy töltéssel kibírt idő. A gyártó kifejezetten odafigyelt a fogyasztásra és energia takarékos módban még tovább bírja a kicsike.

_DSC0026.JPG

A hátrarakott gombot eleinte furcsának találtam de nagyon jó ötletnek bizonyult. A kezelőfelület jó, átgondolt és sok meglepetést tartogat. Mindent összevetve az LG egy igen jó készüléket tett le az asztalra, amely azért az árával sincs elszállva hiszen most olyan 108 ezer forintért is hozzájuthatunk függetlenül, és a szolgáltatók is kedvező áron kínálják. Tehát egy jó telefon korrekt áron.

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!