Megérkezett az új HTC One (M8)

Sajtóközlemény

A HTC bejelentette az új HTC One (M8) készüléket, ezzel együtt az új HTC Sense™ 6-ról is lerántotta a leplet. A kezdetben grafitszürke1 (gunmetal gray) színben elérhető készülék magas minőségű, unibody készülékházban érkezik, a Smart Sensor Hub segítségével automatikusan alkalmazkodik a felhasználói szokásokhoz, a Motion Launch™ pedig egyszerűbbé teszi a mindennapos funkciók használatát.

HTC One M8_Gunmetal_Silver.jpg

 

Peter Chou, a HTC vezérigazgatója elmondta: “2013-ban bemutattuk a legjobb okostelefont, de a fejlődés nálunk a csúcskategóriában sem állt meg. Az ipar egyik legjelentősebb fejlesztőiként folyamatosan olyan készülékeken dolgozunk, amelyek elkápráztatnak, inspirálnak és hozzájárulnak az okostelefon-piac átalakulásához. Ma büszkén jelentem be a jelen legragyogóbb, legfejlettebb készülékét, az új HTC One (M8)-at.”

Kívül-belül gyönyörű

A tartós, magas minőségű, egy fémdarabból álló készülékház körülöleli az 5”-es full HD (1080p) kijelzőt, keskenyedő szélei és lágyabb vonalai kényelmes fogást biztosítanak. Az új HTC One (M8)-ba Qualcomm Snapdragon 801 négymagos 2.3 GHz-es Krait processzor került és Android 4.4 KitKatet futtat HTC Sense™ 6-tal kiegészülve, mely frissítés formájában Google Play store2-ból is letölthető lesz.

(A gyári Android rendszert kedvelők a HTC One (M8) Google Play verzióját mai naptól előrendelhetik és néhány hét múlva meg is vásárolhatják a Google Play store-ban.)

Mobilos képalkotás, másképp

Az új HTC One (M8) teljesen egyedülálló módon közelíti meg a mobilos képalkotást. A dupla kamera, a HTC UltraPixel™, kettős vakuja és az 1080p HD felbontású videorögzítés mind hozzájárul ahhoz, hogy minden fényviszony közt valósághű képeket és videókat készíthessünk. 5MP-es előlapi kamerája pedig az önarcképek, szelfik készítéséhez adhat extra “löketet”. A dupla kamera az UltraPixel™-en túl mélységérzékelő szenzorral is rendelkezik, mely további információkat rögzít az elkészített képen szereplő tárgyak térbeli helyzetéről. Ezzel számos további effektet is hozzáadhatunk fotóinkhoz. A UFocus™ segítségével a már elkészült fotón is megváltoztathatjuk a fókuszt, a Foregrounderrel pedig megváltoztathatjuk a hátteret, ezáltal jobban kiemelhetjük a fotó tárgyát. Emellett a Dimension Plus™-szal arra is van lehetőségünk, hogy a kijelzőt megdöntve más nézőpontokból is megnézzük a fotónkat.

HTC One M8_Gunmetal_Silver_Gold.jpg

A kamera fejlett technológiája behind-the-scenes fotókat is rögzít rögtön az indításkor, így az exponálógomb megnyomásával rögtön a legélesebb kép jelenik meg. A kamera autofókusza 300 ezredmásodperces sebességgel dolgozik, az intelligens kettős LED vaku automatikusan megválasztja a képhez illő színtónust és fényerőt. Az új HTC One (M8) slow motion módban is tud videót rögzíteni, így a kívánt részeknél lelassítható a felvétel.

A Zoe™ a felhőbe költözött

A Zoe™ immár felhő-alapú szolgáltatássá alakult, melyre meghívás alapján bárki feltöltheti fotóját, videóját, kedvenc zenéjét. Ennek köszönhetően a Zoe válogatásokhoz minden ismerősöd hozzájárulhat kedvenc multimédiás tartalmaival.

Az új Zoe alkalmazás nyártól érhető el a Google Play store-ban.

Motion Launch

A HTC Sense™ 6 segítségével az új HTC One (M8) rendkívül kifinomult okostelefonná vált. A Motion Launch™ a beépített mozgásérzékelőnek köszönhetően felismeri a mozgást és a készülék helyzetét, így a kijelző bekapcsolása nélkül is képes reagálni. Életre kelthetjük a kijelzőt, ha elhúzzuk ujjunk előtte, az Auto Answer pedig a fülünkhöz emelve fogadja hívásunkat, anélkül, hogy valójában hozzáérnénk a kijelzőhöz, kétszer megérintve pedig lezárható vagy feloldható a kijelző.

A Motion Launch™ teljes körűen kihasználható a HTC Dot View™ tokkal, ekkor két érintéssel megnézhetjük az időt, az időjárást, az új üzeneteket, e-maileket és nem fogadott hívásokat, mindezt úgy, hogy nem kell megérintenünk magát a kijelzőt.

HTC One M8_6V_Silver.jpg

Akkumulátor-kímélés felsőfokon

Az új HTC One (M8) esetén a normál akkumulátorkímélő-üzemmód mellett egy extrém mód is található, amivel még tovább növelhetjük az üzemidőt. Teljesen feltöltve 14 napra elég üzemidőt biztosít, miközben a hívásfogadás vagy az üzenetek és e-mailek zavartalanul ellenőrizhetők. Manuálisan és automatikusan is beállítható, 20%-os töltöttségnél 60 órás készenlétet, 10%-os töltöttségnél 30 órát, míg 5%-os töltöttségi szintnél még 15 órás készenléti időt biztosít.

HTC BoomSound™ - még jobb hangzás

Az új HTC One (M8) 25%-kal nagyobb hangerőre képes a HTC One (M7)-hez képest, a hangminőség romlása nélkül. A két előlapi sztereó hangszóróhoz új erősítő és újratervezett hangszórókamra társul, személyre szabott hangbeállításokkal.

HTC BlinkFeed™

A HTC BlinkFeed™ a folyamatos görgethetőségnek, az illeszkedő csempéknek és az új külsőnek köszönhetően még gyorsabb böngészést biztosít a releváns hírek közt. A News Bundles téma szerint gyűjti össze a híreket és tweetetek, a több mint 1000 tartalomszolgáltató pedig egy oldalon belül kategorizáltan jelenik meg, így a minket érdeklő témák kapcsán azonnal naprakészek lehetünk3.

HTC Sense™ TV

Az új HTC One (M8) segítségével tévénézés közben is követhetjük az aktuális műsorhoz kapcsolódó hivatalos Facebook és Twitter- hírfolyamot, a barátaink kommentjeivel együtt. Emellett a HTC Sense TV 10 népszerű sportág eredményeit is összegyűjti élőben, így azokat követhetjük telefonunkon keresztül, miközben a tévében egy másik mérkőzést nézünk.

Az új HTC One (M8) több mint 230 szolgáltató kínálatában lesz elérhető, Magyarországra 2014 májusában érkezik.

1 A bejelentéskor elérhető színválaszték a szürke mellett: ezüst (glacial silver) és arany (amber gold)

2 A Sense™ 6 egyes elemei a Google Play store-on keresztül elérhetők lesznek frissítés formájában a következő hetekben.

 

3 A HTC felhasználók körében nagy népszerűségre szert tett HTC BlinkFeed más androidos okostelefonokra is elérhető lesz hamarosan, a Google Play store-on keresztül.

 

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!